Denne eplekaken altså!
Den ble så inn i hampen god!
Fikk nærmest en kransekakelignende smak, og myk konsistens mot midten som en kladdkake, hard oppå og myk inni, asså…..tror jeg må lage en til, for min er spist opp!
Eplekake
20″ form.
1,5 dl mandelmel
1,5 dl hvetemel
1/4 ts natron
1/2 ts ingefær
1/2 ts kanel
1/4 ts salt
1,5 dl sukker
1 egg
1 dl nøytral olje
0,5 dl naturell yoghurt (eller kefir/kulturmelk)
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 stort eple, eller 4 hageepler (Her bestemmer du litt selv hvor mye)
Perlesukker til pynt.
Bland alt det tørre
Pisk sammen alt det bløte
Bland sammen begge to og hell i springform med bakepapir i bunn
Skjær epler i tynne skiver og stikk ned i kaken. Strø på perlesukker
Stek på 180 i ca 40 minutter. Sjekk med kakenål, den skal komme tørr ut.
Avkjøl på rist
Og ta den gjerne med på fjellet på tyttebærtur.
Der passet den perfekt:)
denne oppskriften er helt fantastisk, med havremel istedenfor hvetemel ! og dobbel oppskrift fungerer utmerket til en langpanne. takk!