Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Pzzabunn med Hirsegrøt | MinMatgaleVerden

Pzzabunn med Hirsegrøt

Det finnes mye man kan snike inn i pizzadeigen for å gjøre søndagskosen litt sunnere,
uten at noen merker det.
For at man har hirsegrøt i deigen må ikke nevnes,
da smaker den antagelig rart med en gang!
Det er ikke alt «barna» behøver å vite…
Som at de får i seg litt ekstra jern ved å spise pizza.

Og så er det jo alltid gøy å prøve noe nytt!
Pizzabunnen ble sprø og luftig,
stekt på pizzasten.
Jeg kjevlet den tynn, her toppet med pepperoni og ananas.
Rester fra fredagens tacokjøttdeig gjorde seg godt sammen med den hjemmelagde tomatsausen, ost og litt tortillachips strødd på de siste minuttene i ovnen.

Det er gøy å lage flere tynne pizza med forskjellig topping,
jeg laget fem,
som var i overkant mye til oss fem som var her,
men gøy var det,
følte meg som en ekte italiensk pizzabaker der jeg sto!

001

Pizzabunn med hirsegrøt

Til to tynne italienske bunner.

25 g gjær
2 dl vann, lunkent
1 ts salt
1 dl kokt hirsegrøt
ca 400 g hvetemel
2 ss god olivenolje

Bland sammen i maskin og la deigen knas rolig i minst 10 minutter.
Hev tildekket ca 30 minutter. Kjevle og bruk som vanlig pizzadeig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.