Det finnes mye man kan snike inn i pizzadeigen for å gjøre søndagskosen litt sunnere,
uten at noen merker det.
For at man har hirsegrøt i deigen må ikke nevnes,
da smaker den antagelig rart med en gang!
Det er ikke alt «barna» behøver å vite…
Som at de får i seg litt ekstra jern ved å spise pizza.
Og så er det jo alltid gøy å prøve noe nytt!
Pizzabunnen ble sprø og luftig,
stekt på pizzasten.
Jeg kjevlet den tynn, her toppet med pepperoni og ananas.
Rester fra fredagens tacokjøttdeig gjorde seg godt sammen med den hjemmelagde tomatsausen, ost og litt tortillachips strødd på de siste minuttene i ovnen.
Det er gøy å lage flere tynne pizza med forskjellig topping,
jeg laget fem,
som var i overkant mye til oss fem som var her,
men gøy var det,
følte meg som en ekte italiensk pizzabaker der jeg sto!
Pizzabunn med hirsegrøt
Til to tynne italienske bunner.
25 g gjær
2 dl vann, lunkent
1 ts salt
1 dl kokt hirsegrøt
ca 400 g hvetemel
2 ss god olivenolje
Bland sammen i maskin og la deigen knas rolig i minst 10 minutter.
Hev tildekket ca 30 minutter. Kjevle og bruk som vanlig pizzadeig.