Det skal ikke så mye til før du har de lekreste små kyllinger liggende i et reir,
klar til å spises!!
Gule påskeegg klarer til og med jeg å få til….
Og det blir jo så fint…..
Egg i reir….som smaker godt…
Koselig å ha på lur…. Kanskje etter en svett påsketur??
Sjokoladecupcakes med chili og lakris. (eller bare sjokolade..)
1,9 dl hvetemel
2 ss kakao
1,25 dl sukkker
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1,25 dl surmelk
30 g smeltet smør
1 egg
1/2 ss eple-eddik
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts lakris, flytende (kan sløyfes)
1/4 ts chilipulver (kan sløyfes)
Bland alt det tørre. Bland egget med de våte ingredienser (untagen lakris)
Rør alt sammen og bland godt. Rør samtidig i lakris, rør godt.
Jeg blandet alt for hånd.
Hell i former, 8-10 vanlige muffinsformer, 6 store muffins former
Stek på 175* ca 15-20 minutter. Avhenger veldig på størrelsen av formene.
Avkjøl på rist.
Smørkrem.
50 g smør
1,8 dl melis
1/2-1 ts vaniljeekstrakt
1 ss fløte
15 g sjokolade
Rør smør, siktet melis og vaniljeekstrakt luftig og fluffy.
Ta av litt under halvparten og ha i sprøytepose. Sprøyt kant rundt cupcakes.
Kok opp fløten og ha i hakket sjokolade. La stå litt, rør til en jevn ganache.
Ha litt og litt smørkrem i ganache og rør godt, etter to ganger blandes alt godt sammen.
Ha i sprutepose og lag «reiret» til fuglene.
ca 50 g marsipan, farget gul, litt farget rød.
Lag egg og noen kyllinger.
Dekorer.
Bli inspirert til å lage cupcakes til påske.
Godt…
Oppskriften er en reprise fra i fjor, og sakset fra min gamle blogg
Sukk,du e en real fristerinne hi hi ,men jeg dropper muffins skal prøve meg på et nøttebrød ) og i dag kjøpte jeg hirse,så får vi se om det faller i smak hi hi
Nøttebrød blir sikkert veldig bra! Hirse er sikkert veldig godt i brød det, får bli neste prosjekt 🙂 Lykke til 🙂