Spicy, fargerik suppe! Fin forrett, eller hovedrett!

Fargerik suppe.

Med god, sterk smak…..

Perfekt til påske….

Full i antioxidanter.

Liten porsjon, gir 4 små forretter, servert i kopper.

Spicy gulrosuppe.

150 g skrellet gulrot
1/2 stilk selleri (kan sløyfes)
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 rød chili (kan sløyfes/erstattes med chilisaus)
1-2 cm skrellet ingefær
4 dl vann
Kyllingfond/grønnsaksfond/terning hønsebuljong
salt og pepper
Litt timian til pynt (kan sløyfes)
Litt olje til steking.

Server gjerne med hvitløksrømme/litt creme fraiche

Skjær gulrot, sellleri og løk i biter, stek i litt olje til løken blir litt myk.
Ha i chili og hvitløk finhakket, og riv i ingefæren.
Her bestemmer du selv hvor sterkt du vil ha det.
La alt frese litt sammen, og ha så i vann+buljong.
(Her kan du bruke god hjemmelaget buljong om du har det tilgjengelig)
Kok under lokk til gulrøttene er møre, mos med stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Server med creme fraiche, dette demper og «heten» om du har vært for raus med chili og ingefær….

Kult servert i kopp.

Sterkt, om du vil, og veldig veldig godt!

Denne har jeg servert på klubb, og den ble veldig godt motatt.

#oppskrift #suppe #middag #mat #gulrot #klubb #klubbmat

4 hendelser på “Spicy, fargerik suppe! Fin forrett, eller hovedrett!”

  1. Den så jo veldig fristende ut da…og delikate bilder :)) Kos deg masse i påsken..vi er bare hjemme , men blir noen småturer til skogen og i byen :)) Påskeklem fra Mjøndalen :)) Annebe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.