Hjemmelaget vaniljekrem kan overhode ikke sammenlignes med den du kjøper ferdig.
Vel verdt et forsøk!
Vaniljekrem:
3,5 dl melk
1,5 dl fløte
90 g sukker
1/2 vaniljestang (eller 1 hel liten)
2 egg
2 eggeplommer
35 g maizenna
50 g smør
Splitt vaniljestangen, ha stangen og frøene i en kaserolle med fløte, melk og sukker.
Kok forsiktig opp.
Bland eggene + plommene med maizenna
Rør i melkeblandingen når den koker opp,
rør egg og maizenna godt sammen.
Ta melken vekk fra varmen, ta forsiktig spiseskjeer med melkeblandingen og rør i eggene,
Hold på en stund og hell så eggeblandingen opp i pannen.
Sett pannen på varmen igjen og rør til blandingen tykner,
den skal ikke koke.
Avkjøl fort, helst i vannbad.
Før blandingen er helt avkjølt rører du inn biter med smør.
(Gjerne mens den står i vannbad)
Oppbevares i kjøleskap. Holdbar noen dager.
Brukes i alt fra desserter til kaker!
Gjerne blandet med pisket krem til fyll i kake.
Godt…..
#godtno #vaniljekrem #hjemmelaget #oppskrift
nammmmmm, varm vaniljesaus på rips….magisk
Mmmmm, helt magisk det ja ….
Kjøp heller ferdig skarpt og tørket vanilje på helsekosten, det blir billigere og enklere.
Smasing smak 🙂
Njaaaaaa…… 🙂 Bruker en del vanilla-paste som jeg kjøper i england 🙂