Ramsløk!
Nå er tiden kommet for plukking av denne nydelige urten.
Regner med den kommer i butikkene om ikke så lenge heller,
de hadde den i hvert fall hos coop i fjor,
selv om den da kom helt fra Gotland!
Jeg laget ramsløkpesto.
Og når man ikke har pinjekjerner,
ja så funker cashewnøtter helt fint.
Og når de er av den sorten som allerede er ristet og saltet,
tja,
så blir det veldig enkelt da!
Her finnes ingen nøyaktig oppskrift, men en pekepinn.
Smak deg frem!
Legg omlag 20-25-30 cashewnøtter i en blender sammen med noen biter god parmesan.
Elsker du parmesan tar du mange biter, hvis ikke litt mindre.
Blend noen omganger.
Ha i en neve fersk ramsløk, riv bladene litt i biter så de moses lettere.
Blend videre og åpne oppe så du kan dryppe ned olje.
Jeg brukte rapsolje.
Ha i litt og litt olje,
stopp når du ser konsistensen blir til en tynn grøt.
Smak til.
Siden nøttene var salte, behøvde jeg bare litt sitron og pepper.
Sitron er viktig, smakene løfter seg veldig når man tilfører sitron.
Brukes til alt fra tapas, til pasta, til brød, til fisk…..uante muligheter her!
#ramsløk #pesto #hjemmelaget #oppskrift #parmesan #cashewnøtter