Ostesufflè

Her får du en gjenganger i Bakkely,
vi ELSKER ostesufflè!

Ostesufflè .
3 ss smør
4 ss hvetemel
3 dl H melk
5 egg
1 1/2 ts salt
300g lagret jarlsberg eller annen lagret god ost, f.eks lagret norwegia
(Vanlig jarlsberg går og fint, men styr unna vanlig norwegia)

Smelt smør og ha i mel, rør det godt sammen,
spe med melk og rør godt imellom hver gang.
La den koke forsiktig i ca 10 minutter. Ha i salt

Imens skiller du eggene,
plommene får leke litt sammen i en skål,
hvitene får leke tivoli i kjøkkenmaskinen sammen med noen saltkorn,
(Hjelper for å få eggehviten godt og stiv)
 
Riv osten på rivjern,
ha så litt ost og plommene i den hvite sausen som har fått avkjøle seg litt.
rør godt og rør i resten av osten.
vend så i eggehviten,
litt og litt med slikkepott, vendes forsiktig inn,
 

Til sist heller du massen forsiktig opp i en smurt sufflêform.

Og steker den i ovnen på 180* i 50 minutter.
Serverer med salat og loff.
Ps. Husk å ikke åpne ovnsdøren underveis,  sufflèen kan da falle sammen.

#Sufflè #ostesuffle #oppskrift #hjemmelaget #ost #fredagskos #kos

 

Please follow and like us:

2 hendelser på “Ostesufflè”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.