Mammas fiskekaker.

Dagen i dag har jeg blant annet brukt til å lage fiskekaker.

Gubben og Guttene var jo så grei at de fisket både lyr, hyse og litt torsk til meg på lørdag.
Det ble til omlag 60 fiskekaker i dag.
IMG_9167Det ble nypoteter og nystekte fiskekaker til middag i dag.
Og i frysen finnes nå 3 mål fiskekaker til 3 lykkelige middagsmåltid.

Mammas Fiskekaker.

1/2 kg fersk fisk, lyr/hyse/sei/torsk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
1 lite egg
(1 liten sjalottløk, finhakket)
(Gressløk, mengde etter ønske)
1/2 ss hvetemel
1/2 ss potetmel
ca 2,5 dl H-melk

Fileter fisk (fjern skinnet og) og skjær i biter uten ben. Ha i foodprocessor med 2 ts salt
La gå til fisken er malt. (30 sek e.l.på 2)
Ha i krydder, (løk) egg og mel. Kjør litt til, og spe med melk mens maskinen går på 1.
Mos sammen så finmost du vil ha det.

Form fiskekaker med en liten ss dyppet i kaldt vann, inni hånden.
Legg på stekepanne med margarin (Ha godt med margarin i pannen), trykk dem litt flate.
Stek på begge sider til kakene har pen farge, middels til sterk varme.

Avkjøl og oppbevares kjølig.
Kan fryses, pakk dem godt i folie og plast.

#fiskekaker #hjemmelaget #oppskrift #mamma #lyr #hyse

4 hendelser på “Mammas fiskekaker.”

  1. Har tenkt lenge på at jeg skulle lage fiskekaker selv, for det har jeg aldri gjort..da vet jeg hvor jeg finner oppskrift :)) De ser jo skikkelig gode ut :)) Ønsker deg ei fin kommende uke :)) Klem <3

    1. Ja det må du prøve. Etter jeg begynte bruke foodprocessor går det lekende lett, og det er SÅ populært her hjemme 🙂

  2. Ddnne oppskriften virket lettvint og grei. Bruker man bare potetmjøl så kan jo de som ikke tåler gluten spise fiskekakene også. Her er det ikke så god tilgang til fersk fisk, men frossenfisk gjør vel nytta! 😀

    1. Absolutt enkel å gjøre glutenfri denne ja 🙂 Jeg har ikke så god erfaring med frossenfisk, fisken blir annerledes i konsistensen på en måte, men så klart, kan bli bra, mulig jeg bare er godt vant 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.