Solbærgelè. Favoritt til hjort og storfe!

For ikke å glemme solbærene….
Solbærgelè er min favoritt til middagsmåltid med brun saus.
Til hjort og storfe…helt fantastisk!
Her gjelder det også å plukke solbærene før de er altfor modne,
med akkurat modne bær får du mye pektiner og stiv gelè.
Oppskriften får du her.

Solbærgelè….

Servert på nystekte scones….eller som tilbehør til kjøtt….

Eneste du må passe på er at bærene ikke er overmoden,
akkurat modne bær inneholder mest pektiner, som gjør at gelèen blir stiv.

Solbærgelè

1 kg bær
3 dl vann

0,6 l saft
500 g sukker

Kok opp bær og vann, la koke på svak varme ca 30 minutter, til bærene mister fargen.
Sil igjennom et klede.

Ha saften tilbake i ren panne sammen med sukker, kok opp og la simre 10-20 minutter.
Sjekk med en dråpe på en tallerk om geleen er klar, dråpen skal ikke samle seg om du drar i den.
(jeg kokte min i minst 20 minutter for å være sikker)

Hell på steriliserte glass, eller avkjøl litt og hell i plastbokser for innfrysing.

Solbær full i antioxidanter.

Supert å ha i kjøleskapet til høstens middagsretter.

Eller til å gi bort i en liten vertinnegave kanskje….ha den på små søte glass….

Mulighetene er mange….

#solbærgele #gele #oppskriftt #solbær #hjemmelaget #godtno

2 hendelser på “Solbærgelè. Favoritt til hjort og storfe!”

  1. jeg bruker å lage solbærsylte,men tror jammen eg skal lage litt gele også i år ) her har ikke noen bær begynt å få farge ennå så det blir ikke før i august

    1. Skikkelig godt med gele, både på skiven og til brun saus 🙂 Jeg har snart plukket alle, her går det plutselig fort 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.