En sjokoladekakevariant for allergikere.
Saftig og god kake!
Fyllet blir selvsagt ikke som fyll blir med ekte smør,
men det handler nok mer om meg og min forkjærlighet for ekte smør. 🙂
Perfekt å servere til dem som er allergisk.
Sjokoladekake uten egg og melk.
2 dl lysebrunt sukker
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss matolje
1 ts vaniljeekstrakt (Eller 1 ts vaniljesukker)
1 ts eddik 7% (hvitvinseddik e.l.)
Bland det tørre for seg og det våte for seg og bland så alt sammen til en glatt røre.
Hell i en form med bakepapir, gjerne litt smurt i kantene. 20″ springform. Liten oppskrift!
Stek på 180* ca 25-30 minutter.
Avkjøl litt i formen, løsne den i kantene og løsne på klemmen,
snu opp ned på et bakepapir og la avkjøle med formen over seg.
Dette for å få en saftig og jevnt formet kake.
Topping:
100 g margarin uten melk, eller smør om man tåler det.
4 ss kakao
ca 3,5 dl melis
Vaniljeekstrakt/vaniljesukker etter smak.
Rør sammen myk margarin/smør med kakao og melis. Smak til.
Bre den myke smørkrem utover kaken.
Her kan du selvsagt også bare drysse et godt lag med melis på toppen,
kaken er saftig også uten smørkrem.
#utenegg #utenmelk #sjokoladekake #oppskrift #allergi #enkel #god
den ser iallefall kraftig og god ut,rekner med en kan bytte ut hvetemel med glutenfritt mel ,eller ?
Det kan den helt sikkert 🙂 Ja, god til en kopp sterk kaffe denne 🙂