Her skal du få min oppskrift på Poké bowl.
Min nye favoritt!!
Rå laks i biter
Sushiris, lag etter anvisning på pakke, men uten eddik og sukker.
Marinade til to biter laks (ca 200g)
ca 2-3 ss soyasaus, gjerne japansk
1-2 ss riseddik (har du ikke riseddik, ta en ss hvitvinseddik og 1 ss vann)
1 ts sesamolje (forsiktig, denne er kraftig i smak)
1-2 ts sirachi-saus (eller fersk chili om du har)
2 ts finrevet hvitløk
2 ts finrevet fersk ingefær
ca 2 ss sitronsaft
Legg rå laks i biter i marinaden og la trekke 10-15 minnutter
Syltet rødløk
Skjær en rødløk i tynne tynne skiver. (Har du mandolin så bruk denne)
Kok opp:
1 dl sukker
1 dl eplecidereddik/hvitvinseddik
2 dl vann
Hell over løken, la stå og trekke litt.
Oppbevares i kjøleskap, i laken, i glass med lokk e.l.
God holdbarhet!
Salat:
Hjertesalat
strimlet sukkererter
paprika
(Egentlig hva du måtte ønske)
Chilimajones.
(Majones iblandet sirachisaus)
Dander:
Legg lun ris i en liten skål.
På ene siden legger du salat.
Andre siden legger du marinert laks, altså oppå risen.
Legg også noen ss marinade over risen
Dander syltet rødløk over salat og laks.
Sprut noen linjer chilimajones over og voilá : Poké bowl!
#pokebowl
Oj oj oj det så fantastisk godt ut, det må jeg teste ut.
Kan anbefales!!