Saftige Fastelavns-boller med havregrøt.

Saftige boller med havregrøt, og gode smaker i solbærgelè og marzipan.

Med havregrøt blir bollene saftige og gode,
for ikke snakke om at du samtidig får innpå litt fiber,
aldri å forakte det!

Jeg fant en god smak i solbærgelè, revet marsipan, søtet krem og litt melis.
Samtidig er bollene laget med grønne kardemommekjerner som jeg har mortet selv.
Den smaken blir ekstra god!
Har du muligheten så kjøp noen grønne kardemommekapsler,
knus dem og ta bort skallet,
knus kjernene i morteren og ha i deigen.
Smaken er formidable!
Hvis ikke, bruk vanlig malt kardemomme.

Hveteboller med havregrøt og ekstra kardemomme

3 dl havregrøt, avkjølt til lunken (store/små havregryn kokt på blanding av melk og vann, samt litt salt)
3 dl melk (jeg bruker H-melk, dette velger du selv)
50 g gjær
1 dl sukker
1 ts salt
10 kardemommekjerner (Som beskrevet over)
(Eventuelt 1 ts malt kardemomme)
ca 700 g hvetemel
60 g smør

Kjør avkjølt havregrøt, lunken melk og resten av ingrediensene, utenom smøret,
i kjøkkenmaskin og elte ca 10 min.
Ha i biter med romtemperert smør og elte det godt inn i deigen.
Deigen skal såvidt slippe bollen, hvis ikke tilsett litt mer mel.
Heve tildekket 1 time.

Trill boller, etterheve på plate tildekket ca 30-40 minutter.
pensle med litt egg, stek på 200* ca 12 minutter
Avkjøl på rist.

Skjær i tre deler. Smør solbrægelè på nederste del.
Revet mastipan og pisket, søtet krem på neste.
Legg på lokket og strø på melis.

Kos deg.

#boller #oppskrift #havregrøt #fastelavn #havregryn #sunnere

2 hendelser på “Saftige Fastelavns-boller med havregrøt.”

  1. Så mye godt det var hos deg idag da 😀 Masse boller 🙂 Håper du koste deg veldig i går også, med jentene. I dag rocker du og Bonnie i karnevalet mitt 😀 Bonnie fikk bli med 😉 klemmer og fin lørdag <3

    1. Åååå, så søt du er som tok henne med. Ja, superkoselig i går, har laget innlegg om det nå. Og for en flott parade du hadde fått i stand! klemmer<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.