Vårlige fastelavnsboller med vaniljekrem og fargerik kokostopp!

Vårlige fastelavnsboller.

Samtidig gir den vårlige toppingen god smak…

Inni har jeg fylt med hjemmelaget vaniljekrem, bringebærsyltetøy og krem.

Fastelavnsboller.

Boller, 6 stk

2 dl melk
40 g smør
25 g gjær
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
ca 6 dl hvetemel

Lag varmhevet gjærdeig, alt i kjøkkenmaskinen, hold litt igjen på hvetememelet,
la maskinen gå minst 8 minutter, juster med melet til du har en deig som akkurat ikke klisser når du ta på den.
Heves 30-60 min. Tildekket.
Trill boller,
etterhev under plast ca 40 minutter. Spray dem med litt vann. (Eller pensle med sammenpisket egg)
Stek på 225*, senk gjerne temperaturen mot slutten av steketiden.
Stekes ca 10-12 minutter, til de får litt farge.

Avkjøl på rist, dekk med kjøkkenhåndlkle.

Vaniljekrem:
2,5 dl fløte + melk
1/2 vaniljestang
50 g sukker
18 g maizenna
2 eggeplommer
Event litt smør (15-20g) kvitseidsmør for god smak

Varm opp fløtemelken, vaniljestangen og frøene inni vaniljestangen.
Jeg gnir frøene sammen med litt av sukkeret,

for det gjør Mette Blomsterberg, og da må jeg og…
Pisk sammen egg, sukker og maizenna.
Ha lit tav den kokende vesken i eggeblandingen, litt og litt røres inn.
Pisk så eggeblandingen inn i resterende melkefløten.
Varm opp til kremen blir god og tykk. Når kremen har avkjølt noe tilsettes event mykt smør, røres inn.
Avkjøl kremen hurtig, gjerne i vannbad. Oppbevares kjølig.

Pisket krem, 1-2 dl m/ litt sukker.
Bringebærsyltetøy.

Del bollene, smør bunnene med syltetøy og krem,
toppen smøres med vaniljekrem
Lag litt melisglasur, farg den gjerne i samme farge.
Smør på toppen, og dypp i kokos, som du har gnidd inn med gelefarge.
(Her fungerer fingrene best  til jobben, selv om fargen sitter litt )

Legg toppen forsiktig på og server…..

Når du deler bollen ser du alle lagene…så vakkert…..for en bake-entusiast…

God fastelavns-Søndag!

#oppskrift #boller #hjemmelaget #vaniljekrem #fastelavn

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.