Chiabatta. God påskefrokost. Enkle å få til.

Godt brød skal det være,
særlig på fine dager.

Disse Chiabatta er enkle å få til,
og veldig gode.

Chiabatta.

2 dl vann
2 dl yoghurt naturell
25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
2 ss olje
2 dl durum hvete
ca 6 dl hvetemel
1 ss flaksalt/1 ts vanlig salt

Har du ikke durum-hvete kan du bare bruke vanlig hvetemel.
Durum-hvete gir dog den litt seige gode chiabatta-følelsen.

Bland alt og la maskinen elte deigen 8-10 minutter. (varm vann og bland i yoghurt til lunkent)
Eller, rør gjæren ut i fingervarm væske og kna for hånd inn resten.

Hev tildekket ca 1 time.
Kjevle ut til et lite rektangel.
Bruk kniv eller pizzahjul til å kutte frem 6 biter.
Jeg kuttet også kantene, for å få fine kutt hele veien rundt.
Også laget jeg en chiabatt av avskjæret. Jeg fikk altså 7 stk.

Etterhev under plast, et lett kjøkkenhåndkle ca 30-40 minutter.
Sprut litt med vann og dryss på litt durum-hvete.
Stek på 200*, forvarmet ovn, ca 20-25 minutter.

Avkjøl på rist. Nytes samme dag eller dagen derpå.
Kan fryses.

Please follow and like us:
error

2 hendelser på “Chiabatta. God påskefrokost. Enkle å få til.”

  1. Dei har det fint i matveien dei som er på påskeferie med deg Kjersti ? Og jamen var de tøffe som tok påskebadet ute i kalde grader og vind. Fortsatt god påske til dåkke alle ??

    1. Ja de skulle ikke lide noe nød i matveien de nei. 😀 Kaldt var det, men veldig gøy lell 🙂 Takk, samme til deg og dine Turid <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.