Hjemmelaget rabarbrasaft.

Rabarbraen begynner såvidt å bli moden.
Jeg laget rabarbrakake i går,
og så kom jeg på denne gode rabarbrasaften jeg laget et år.

Har du rabarbra i hagen, eller har naboen?
Her kommer en herlig oppskrift for å få brukt av den gode rabarbraen.
Lag frisk saft!
Denne var utrolig god,
og kan fint brukes i punsj, eller til drinkmiks.


Deilig å ha i kjøleskapet.

Frisk Rabarbrasaft.

2 kg rabarbra
3 l vann
2-3 sitroner
2 kg sukker

(Her kan man og ha i en splittet vaniljestang. Jeg laget en porsjon med og en uten,
her ble den uten vanilje best mottat)
Kok opp vann og sukker til sukkeret løses opp. (sukkerlake)
Vask og skjær rabarbra i biter. Behold det røde skallet på, det gir den fine fargen.
Skjær vaskede sitroner i skiver. Legg rabarbra og sitroner i en stor balje /panne

Hell over den kok-varme sukkerlaken. (Sjekk på forhånd at baljen er stor nok)
Dekk til med lokk/plastfilm og sett kjølig i tre døgn.

Sil saften gjennom et tynt sileklede.
Ha på flasker og oppbevar kjølig.

Det blir mye saft, så ha gjerne litt på plastflasker og frys ned.
(Husk å ikke fylle flaskene helt fulle, saften ekspanderer når den fryses)

#rabarbra #saft #oppskrift #rabarbrasaft #hjemmelaget #vår

1 hendelser på “Hjemmelaget rabarbrasaft.”

  1. Tilbakeping: Hvordan lage sukkerlake | MinMatgaleVerden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.