Hvordan lage Sukkerlake.

Sukkerlake kan brukes til mye,
og nå på sommeren er det godt å helle over frukt og bær,
så står de klar til bruk i kjøleskapet.

En enkel

Yoghurtbowl til frokost,

eller med is, vaniljesaus, kremfløte til dessert.

Sukkerlake er også godt i drinker, da gjerne med smak.

Sukkerlake kan også smaksettes.

Jeg liker å ha i to stjerneanis og en kanelstang,
som jeg heller over frukt og har klar i kjøleskap.

Om vinteren heller jeg varm lake over bær fra frysen, eller frysedisken på butikken,
som er perfekt å bruke til yoghurtbowl med solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø til frokost.

Sukkerlaken kan og smakes til med en vaniljestang som gir veldig god smak
La da vaniljestangen koke med, både frøene og selve stangen.

Sitron er og god smakstilsetter, press i litt saft,
eller for den beste smaken, la biter av skallet, KUN det gule, koke med og avkjøles i laken, sil bort når du har fått så sterk smak som ønskelig.

Sukkerlake brukes også når man lager

Frisk rabarbrasaft

Sukkerlake.

Like deler sukker og vann kokes opp,
rør til sukkeret smelter, avkjøl.

Du kan selvsagt redusere på sukkeret om ønskelig!

Har du noen gode smaksforslag til sukkerlake??
#sukkerlake #hvordanlagesukkerlake

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.