Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Hvordan lage sukkerlake | MinMatgaleVerden

Hvordan lage Sukkerlake.

Sukkerlake kan brukes til mye,
og nå på sommeren er det godt å helle over frukt og bær,
så står de klar til bruk i kjøleskapet.

En enkel

Yoghurtbowl til frokost,

eller med is, vaniljesaus, kremfløte til dessert.

Sukkerlake er også godt i drinker, da gjerne med smak.

Sukkerlake kan også smaksettes.

Jeg liker å ha i to stjerneanis og en kanelstang,
som jeg heller over frukt og har klar i kjøleskap.

Om vinteren heller jeg varm lake over bær fra frysen, eller frysedisken på butikken,
som er perfekt å bruke til yoghurtbowl med solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø til frokost.

Sukkerlaken kan og smakes til med en vaniljestang som gir veldig god smak
La da vaniljestangen koke med, både frøene og selve stangen.

Sitron er og god smakstilsetter, press i litt saft,
eller for den beste smaken, la biter av skallet, KUN det gule, koke med og avkjøles i laken, sil bort når du har fått så sterk smak som ønskelig.

Sukkerlake brukes også når man lager

Frisk rabarbrasaft

Sukkerlake.

Like deler sukker og vann kokes opp,
rør til sukkeret smelter, avkjøl.

F.eks.

1 dl sukker
1 dl vann

Du kan selvsagt redusere på sukkeret om ønskelig!

Har du noen gode smaksforslag til sukkerlake??
#sukkerlake #hvordanlagesukkerlake

10 hendelser på “Hvordan lage Sukkerlake.”

  1. Fy f*** for en uvitenskapelig artikkel. Like deler sukker og vann? Etter vekt? Volum? Mol? Her må det spesifiseres bedre. Ingen har noen forutsetninger for å kunne følge denne 2-linjers oppskriften.

    1. Sånn, nå er den «uvitenskapelige artikkelen» korrigert sånn at alle forstår oppskriften 🙂 Takk for oppmerksomheten. Bannskapen kunne jeg dog vært foruten.

    2. Ser at kommentaren her er noen mnd gammel, men like deler sukker og vann er bare like deler av de gitte ingrediensene. Om du velger gram eller dl så blir utfallet likevel det samme siden det da blir like deler. Uvitenskapelig artikkel er det nå ikke, like deler er like deler. Utrolig hvor uvitende man kan være også, beklageligvis

  2. Takk for oppskrift! Den var enkel å forstå, selv uten forklaring. Måtte ikke tenke veldig hardt for å skjønne at det gikk i flytende mengder. (For at du skal forstå det Edmund; man veier veldig sjelden vann) 😅

  3. Du skal ha like del mengde sukker i dl som vann i dl
    Skal du ha 1 liter vann så må du ha 1 liter sukker kokk opp til sukkeret er borte håper du forstår
    Deilig med ei Anis stjerne og vaniljestang
    (del stanga i to å åpne frøene ha alt i laken.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.