Lørdagsbrød. Loff med sesamfrø. Eller urteloff?

Helt ordinær loff med sprø skorpe,
eller loff med ferske urter.

Lørdagsbrød.
3 dl melk
2 dl vann
25 g gjær
1 ss honning
1,5 ts salt
1 egg
ca 800 g hvetemel
25 g smør
Sesamfrø

Ha alt utenom smør og sesamfrø i bakebollen og la deigen bli knadd ca 10-15 minutter. (Eller for hånd om du vil)
Ha i smør i klatter og la det integreres godt inn i deigen.
Sett til heving tildekket ca 1 time.
Lag brød etter størrelse og ønske.
Jeg laget 1 vanlig i form og i en liten bit knadde jeg inn ferske urter, basilikum og estragon. Jeg brukte brødformer da deigen er ganske myk.
Etterhev tildekket ca 30-40 minutter.
Pensle med egg/vann/eggehvite og strø med sesamfrø eller annen garnityr.
Stek på 200* ca 40 minutter for stort brød, 30 minutter for mindre.
Avkjøl på rist. Kan fryses.

#godt #brød #lørdag #loff #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.