En sjokoladekake som smaker godt, og som er god å jobbe med.
Her har jeg fylt den med bringebærmousse og lyst sjokoladefluff.
Dette er berømmelige Anna-kaken.
Saftig bakt med kulturmelk.
Stabil og fantastisk god å jobbe med i høyden.
Dette er en høy kake som krever at du legger bakepapir langs kanten av formen, for denne hever over kanten.
Her er kaken laget i en 24″ form, oppskriften passer og 25″
Anna sjokoladekake
225 g smør
410 g sukker
4 store egg
375 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,75 ts natron
90 g bakekakao
350 ml kulturmelk
Stekes på 170* ca 1 t og 20 min. (Min stekte nærmere 1 t og 40 min)
Rør smør og sukker lyst og luftig, ha i et og ett egg. Bland hvetemel, natron, bakepulver og kakao.
Bland i og ha vekselvis i sammen med kulturmelken.
Hell i form, 24″ med bakapapir i bunn og opp langs kantene.
Ha dobbelt lag med bakepapir rundt kant, da kaken hever litt over kanten.
Jeg brukte og et gammelt håndkle som jeg vridde opp i vann og la rundt kaken,
dette for å hindre at kaken faller sammen på midten, og blir jevnere stekt.
Sjekk om kaken er stekt med en kakenål.
Legg forsiktig, etter 5-10 mionutter, kaken opp ned på en rist, med bakepapir under. (brett ut papiret rundt kanten)
Jeg åpnet ringen og fjernet bunnen i formen, lukket forsiktig ringen igjen og la den avkjøle med kaken.
Lag gjerne kaken dagen før, oppbevarer du den i kjøleskap blir den fin å skjære, uten mye krumler.
Saftig , god og holdbar kake.
Oppskrift på bringebærmousse finner du HER
#sjokoladekake #stabil #saftig #annakaken #kulturmelk #holdbar #oppskrift