Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Stabil og saftig sjokoladekake. «Anna-kaken» | MinMatgaleVerden

Stabil og saftig sjokoladekake. «Anna-kaken»

En sjokoladekake som smaker godt, og som er god å jobbe med.

Her har jeg fylt den med bringebærmousse og lyst sjokoladefluff.

Dette er berømmelige Anna-kaken.
Saftig bakt med kulturmelk.
Stabil og fantastisk god å jobbe med i høyden.
Dette er en høy kake som krever at du legger bakepapir langs kanten av formen, for denne hever over kanten.

 

Her er kaken laget i en 24″ form, oppskriften passer og 25″

Anna sjokoladekake

225 g smør
410 g sukker
4 store egg
375 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,75 ts natron
90 g bakekakao
350 ml kulturmelk

Stekes på 170* ca 1 t og 20 min. (Min stekte nærmere 1 t og 40 min)

Rør smør og sukker lyst og luftig, ha i et og ett egg. Bland hvetemel, natron, bakepulver og kakao.
Bland i og ha vekselvis i sammen med kulturmelken.

Hell i form, 24″ med bakapapir i bunn og opp langs kantene.
Ha dobbelt lag med bakepapir rundt kant, da kaken hever litt over kanten.
Jeg brukte og et gammelt håndkle som jeg vridde opp i vann og la rundt kaken,
dette for å hindre at kaken faller sammen på midten, og blir jevnere stekt.

Sjekk om kaken er stekt med en kakenål.
Legg forsiktig, etter 5-10 mionutter, kaken opp ned  på en rist, med bakepapir under. (brett ut papiret rundt kanten)
Jeg åpnet ringen og fjernet bunnen i formen, lukket forsiktig ringen igjen og la den avkjøle med kaken.
Lag gjerne kaken dagen før, oppbevarer du den i kjøleskap blir den fin å skjære, uten mye krumler.

Saftig , god og holdbar kake.

Oppskrift på bringebærmousse finner du HER

#sjokoladekake #stabil #saftig #annakaken #kulturmelk #holdbar #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.