Alltid godt å ha noen kjeks på lur i kakeboksen.
Disse kan du lage både med og uten sjokolade.
Og de er helt uten hvetemel.
Havrekjeks med peanøttsmør.
6 dl store havregryn.
100 g smør
1,5 dl brunt sukker
0,5 dl sirup, lys
2 dl peanøttsmør
2 egg
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
(Hakket sjokolade, om ønskelig)
Mos halvparten av havregrynene i en foodprocessor. Sett til side.
Bruker du små havregryn kan du hoppe over denne biten.
Her bruker jeg foodprocessor til alt, mindre oppvask. Det er heller ikke nødvendig å vaske maskinen fra havregryn til smør,
tenk på miljøet.
Ha smør, sukker, sirup og peanøttsmør i maskinen og mos det sammen. Ha i et og et egg, Kjør bare korte sekvenser mellom hver.
Ha i havregrynene, både malt og umalt samt iblandet resten av det tørre.
Miks forsiktig og ikke mer enn nødvendig, bruk en slikkepott og bland litt for hånd til slutt.
Avkjøl deigen ca 30 minutter i kjøleskap.
Bruk to ss og sett klatter på bakepapir, her kan du klemme dem flate om du ønsker flate litt sprøere kjeks,
eller la de være og få sprø i kantene, myke i midten kjeks
Stek på 175* ca 12-15 minutter.
Ca 22 kjeks
Ønsker du kan du hakke sjokolade og legge på toppen før du steker
Smutthullkjeks!
Oppbevares i boks.
Goooode!!!
#kjeks #cookie #glutenfrie #oppskrift #havregryn #peanøttsmør #sjokolade