Har du fremdeles rabarbra?
Lag saft av den.
Sommer!!
Rabarbrasaften er klar.
Sommeren er «åpnet»
Nydelig rosa sommersaft!
Rabarbrasaft.
1 kg rabarbra
1,5 liter vann
1 l sukker
1 sitron/lime
1/2 vaniljestang, splittet, med hele stangen
Kok opp vann og sukker.
La simre til sukkeret er oppløst.
Skyll oog skjær rabarbra i biter, sitron i skiver.
La skallet til rabarbra være med for den fine rosa fargen.
Legg rabarbra, sitron og vaniljestang i en stor skål e.l.
(Jeg bruker en stor plastburk)
Hell over sukkerlaken.
Dekk til og sett kjølig 3 døgn.
Sil, og hell på rene flasker.
Bruk gjerne brusflasker hvis du skal fryse saften.
(Husk bare på å ikke fylle dem for fulle hvis de skal i frys)
Bland saften ut med vann,
ha i noen isbiter,
tørk svetten og nyt et glass iskald rabarbrasaft.
Sommer.
#rabarbra #saft #oppskrift #rabarbrasaft