Rabarbrasaft med vanilje.

Har du fremdeles rabarbra?
Lag saft av den.

Sommer!!

Rabarbrasaften er klar.
Sommeren er «åpnet»

Nydelig rosa sommersaft!

Rabarbrasaft.

1 kg rabarbra
1,5 liter vann
1 l sukker
1 sitron/lime
1/2 vaniljestang, splittet, med hele stangen

Kok opp vann og sukker.
La simre til sukkeret er oppløst.
Skyll oog skjær rabarbra i biter, sitron i skiver.
La skallet til rabarbra være med for den fine rosa fargen.
Legg rabarbra, sitron og vaniljestang i en stor skål e.l.
(Jeg bruker en stor plastburk)
Hell over sukkerlaken.
Dekk til og sett kjølig 3 døgn.

Sil, og hell på rene flasker.
Bruk gjerne brusflasker hvis du skal fryse saften.
(Husk bare på å ikke fylle dem for fulle hvis de skal i frys)

Bland saften ut med vann,
ha i noen isbiter,
tørk svetten og nyt et glass iskald rabarbrasaft.

Sommer.

#rabarbra #saft #oppskrift #rabarbrasaft

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.