Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Stikkelsbærgelè. Sommerens søte fristelse… | MinMatgaleVerden

Stikkelsbærgelè. Sommerens søte fristelse…

Snart tid for syltetøy!

Denne gelèen lager alltid min mor,
og alle barnebarna elsker «bestemorgelèen»
men i år fikk jeg de røde stikkelsbær hos henne for å prøve meg på gelè jeg og.

Og det ble godt……
Veldig godt…..

Klar rød gelè…..

Som vekker gamle sommerminner til live igjen….

Stikkelsbærgelè

Plukk stikkelsbær, pass på å få med masse umodne som ikke er røde og,
disse gir stivelse til gelèen (pektiner)

Ha stikkelsbær, (skyll utav blader og rusk)
i en kjele og ha på vann sånn at du akkurat ser vannet innimellom bærene,
kok dem forsiktig til de sprekker.
Sil dem i et dørslag med klede

Mål opp saften du får og tilsett samme mengde sukker i en ny ren kjele.
Kok opp og småkok til du tar gelèprøven og ser den er stiv nok.. (ca 10 min)

Unngå å røre for mye i saften.
Gelètest: Hold tresleiven opp,
når dråpen blir hengende som en seig klump er gelèen stiv nok

Skum av alt skum som legger seg på toppen.

Ha gelè i små glass og skåler.
Unngå for store glass, da får gelèen problemer med å stivne.
Men litt mer enn dette er greit, dette var bare resteskvetten.
Avkjøl i glass uten å ha lokk på, legg bare et rent kjøkkenhåndkle over.
Dagen etter/når de er kalde har du på lokk.
Oppbevares i kjøleskap.

Og drøm deg tilbake til de skjeve gamle dager,
da sommeren var stikkelsbærgelè og sol,
humler og veps surret fornøyd og vi hadde skrubbsår på knærne…

#stikkelsbær #gele #gelè #oppskrift #syltetøy #sommer #barndomsminner #bestemorgelè

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.