Og sånn er det faktisk!
Alle burde få smake hjemmelaget vaniljesaus,
og verden ville blitt et bedre sted å leve….
mindre krangel og krig….
bare lykkerus i vaniljesaus….
Men søte små eller store flasker gjør vaniljesausen seg godt på kakebordet…
Den lekre gulfargen spottet med sorte vaniljefrø….
Sausen kan brukes til så mye,
og til denne ripskaken var den utrolig god….
Hjemmelaget vaniljesaus
1 vaniljestang
2,5 dl helmelk
1 ts maizenna
3 eggeplommer
2 egg
(I orginal oppskrift : 5 eggeplommer, 1 egg)
120 g sukker
2,5 dl kremfløte
Varm opp melk, maizenna og vaniljestang. (splitt vaniljestang og skrap ut frøene, la stangen bli med)
Samtidig pisker du sammen eggene med sukkeret.
Ha den varme melken i en tynn, tynn stråle ned i eggeblandingen,
Samtidig som du pisker!!
Sil så blandingen ned i en ren kjele og varm opp til du kjenner at sausen tykner.
Ikke ha for sterk varme, og husk å røre hele tiden.
Når sausen tykner har du i kremfløten og lar den bli varm.
Ha på en stor flaske eller flere små,
eller hell sausen i en mugge.
Kjøl ned. .
Event. i kaldt vann for å få den kjølig fortere.
Oppbevares i kjøleskap når den er kald.
Hjemmelaget vaniljesaus til kake,
eller til rørte bær……
Mmmmmmm
Fordi du fortjener det!!
#vaniljesaus #oppskrift #hjemmelaget