En lekker liten sak å ha på dessertbordet…
Fin å servere som porsjons-kaker.
Brownies oppskriften finner du HER
Appelsincurd med stjerneanis.
2 appelsiner, saften av to, skallet av 1 (Kun det ytterste oransje skallet)
1 stjerneanis
saften av en lime/sitron (Prøv med en halv først, juster mot slutten)
2 dl sukker
3 egg
125 g smør
2 plater gelatin
Ha appelsinsaft og skall + stjerneanis i en liten kjele og kok inn til ca halvparten
Ha saften i en skål og sett denne i et vannbad. Tilsett sukker, limesaft og egg, og så er det bare å piske til blandingen tykner.
Imens legger du gelatinplatene i vann.
Når blandingen er tyknet, og dette tar ca 20-30 minutter, så her må man regne med litt røring,
kniper du vannet av gelatinen og rører inn platene i den varme kremen.
Smak til. Ha i mer sitron/lime hvis du synes det blir for søtt.
Den skal være litt «spiss» i smaken, ellers kan den bli litt for søt og platt.
Stikk ut brownies og legg plast rundt kanten på kakene. (Plastrull finnes å kjøpe på Kitchn har jeg blitt fortalt. Fest med litt tape)
Hell appelsincurd i og sett i kjøleskap til den stivner. Et par timer bør du regne.
Pynt med ferske eller frosne bringebær for å friske opp den søte desserten.
Dette gjør og at fargene blir en glede for dine øyne.
#brownie #appelsincurd #stjerneanis #bringebær #porsjonskake #klubbkake #dessert #oppskrift