Trysilsnipper. Tjukksnipper. Edvartsnipper. Juletradisjon.

Jeg kom over noen som hadde bakt

Trysilsnipper.

Disse hadde jeg ikke hørt om før,
og det måtte jeg selvsagt gjøre noe med!

Noe jeg er veldig glad for jeg gjorde.
Du verden så godt!

Trysilsnipper.

2,5 dl melk
125 g melange
185 g sukker
1 ss hornsalt
2 ts kardemomme
ca 500g  hvetemel (+ ca 50 g til utbaking)

Smelt smøret og rør alt sammen, litt og litt hvetemel
Jeg rørte sammen for hånd, her kan man bruke maskin og, men ikke jobb for mye med deigen.
Til slutt knadde jeg deigen med hendene på bordet,
sammen med de siste 50 g hvetemel. Er deigen for løs til å kjevles knar du inn mer mel.
Deigen skal bli sånn at den er grei å kjevle.

Kjevle til ønsket tykkelse.
1/2 cm om du vil ha dem tykke.
Eller kjevle dem tynnere.
De blir da tykk og myk, eller tynn og sprø.
Begge deler var godt, så jeg er glad for varianten med en tynn side og en tykk.
Strø med kanel og sukker. Bruk en trinse eller et pizzahjul, eller en kniv,
og skjær diagonale striper så du får fine snipper.
Og litt rare snipper ute i kantene.

Legg på bakepapir og stek på 200* ca 10-12 minutter til de har fått litt farge på undersiden.

Oppbevares i boks, eller i pose gjerne for de tykke myke.
Kan også fryses.

Og når jeg tenker meg om, så er disse sikkert supert å putte tykke snipper fra frysen rett i brødristeren. Veldig gode!

#trysilsnipper #tykksnipper #oppskrift #juletradisjon #jul #kaker #julekaker

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.