Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Alternativ julekake fra Min Matgale Verden. Pepperkakesmak med rips! | MinMatgaleVerden

Alternativ julekake fra Min Matgale Verden. Pepperkakesmak med rips!

En skikkelig alternativ julekake.

God smak av pepperkaker i tre forskjellige komponenter,
dempet og oppfrisket med den utrolig gode rips-isen.

Og jeg sier meg fornøyd med idè og utseende.
Her kan du få brukt opp tiloversblivne pepperkaker,
og gjenglemte risp i fryseboksen….

Her har du altså pepperkakebunn,
tre lag rips-is,
to marengsbunner med pepperkakekrydder,
toppet med karamellsaus med pepperkakesmak.

Selv om det er tre komponenter som har pepperkakesmak i seg,
er de så pass forskjellige,
at det ikke tar overhånd.

For en glutenfri versjon, bruk glutenfrie kjeks i bunn!

Oppskriften og idèen er absolutt bare min!!
Så da kan vel kaken hete:

Min Matgale Verden`s alternative julekake!

Start med marengsbunner:

Marengs:
2 eggehviter
1,5 dl sukker
noen korn salt
1/2 ts pepperkakekrydder 

Pisk eggehviter og salt til myke topper, ha i sukker, litt og litt mens maskinen går. Pisk til en stiv marengs.
vend i pepperkakekrydderet, forsiktig, men godt.
Bruk sprøytepose/slikkepott og fordel marengsen i to små kakeformer, 20″(med bakepapir i bunn)

Stek marengsen  på 150*, skru ned til 125* etter du har satt dem inn, og stek ca 2 timer.
La bunnene avkjøle på rist. Fjern så fra formen og fjerne bakepapiret.

Pepperkakebunn

150 g pepperkaker, sprø
60 g smeltet smør

Knus pepperkakene og bland dem med smeltet smør.
Trykkes forsiktig ned i en form, 20″ med bakepapir i bunn.
Avkjøl.

Rips-is

ca 4 dl tinte rips

3/4 ss sitronsaft
2,5 dl sukker
1 stor eggehviter
2 dl kremfløte

Rør sammen rips, sukker og sitron,
press blandingen gjennom et dørslag (eller behold alt for risp-is med biter)
Ha ripssausen tilbake i mikseren, tilsett eggehviter, og pisk til du har en «fluffy» stiv marengs.
Pisk kremfløten stiv, og bland alt sammen forsiktig med en slikkepott.

Ta ut den stivnede pepperkakebunnen,
Legg stiv plast rundt kanten, Jeg har ikke funnet dette i butikk enda, og brukte cellofanposer fra søstrene grene,
klippet i lengder som passer rundt formen, og som stikker et stykke over formen, dette er viktig, (Har hørt at de har på Kitchn)
kaken blir høyere enn formen!! Her kan man og bruke bakepapir, men kaken blir da ikke helt snor-rett rundt kanten,men det fungerer.

ha på ca 1/3 av ripsisen,
legg på en marengsbunn, trykk den forsiktig på plass,
ha på 1/3 ripsis, og en ny marengsbunn,

fyll på med resten av ripsisen, og bre den forsiktig utover.
Frys minst 4-5 timer!

Karamellsaus med pepperkakesmak.

60 g brunt sukker
57 g smør
0,5 dl fløte
noen dråper sitron
noen korn flaksalt
1/4 ts pepperkakekrydder.

Smelt sukker og smør til sukkeret smelter,
ta av varmen og ha i resterende ingredienser.
Avkjøl.

Eventuelle rester kan brukes til is.

Fjern form og plast/papir rundt kantene, og sett kaken på et kakefat.

Før servering ringler du karamellsaus over kaken,gjerne sånn at det renner ned fra kantene.

Jeg pyntet med myke gull-kuler,

Her kan man og pynte med små pepperkaker.

Server!

Og nyt en helt annerledes julekake!!

#alternativ #julekake #oppskrift #pepperkakesmak #peppperkakekrydder #rips #ripsis #kombinasjon #annerledes #frisk #god #hjemmelaget #godtno

 

4 hendelser på “Alternativ julekake fra Min Matgale Verden. Pepperkakesmak med rips!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.