Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Karamellkaker. Originale og sjokoladesmak. | MinMatgaleVerden

Karamellkaker. Originale og sjokoladesmak.

Dette er de svenske «kolakakor»
Enkel å bake, og syyyyykt gode!

Her får du oppskrift og en avstemming på hvilke som var best.
Sjokolade eller originale…??

Jeg elsker disse karamellkakene.

Så utrolig enkle å lage,
og så utrolig seige og gode å spise….

Lyse VS mørke, vi har testet på 7 personer,
og dommen får du etter oppskriftene.

Kolakakor, orginale

100 g smør (ekte smør!!)
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker (kan bli litt mye…)
1 ss sirup, lys
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Kolakakor, mørke.

100 g smør (ekte!!)
1 dl sukker
2 ss mørk sirup
1/2 ts natron
2 ss kakao
2-2,5 dl hvetemel (det gikk med 2,5 dl)

Kakene stekes 175* ca 15 minutter

 
Visp smør, sukker og sirup porøst, ha i hvetemel, kakao og natron,
jobb deigen raskt sammen, ikke visp for lenge.
 
Trill pølser og legg de på bakeplaten, trykk de flate.
Lag tre pølser, jeg laget bare to, de bli litt for tykke, de flyter nemlig utover.
Stek de sånn, og med en gang de kommer ut fra ovnen skjærer du de i skrå biter.
 
Det samme prinsippet med den orginale deigen, smør sukker og sirup røres hvitt,
ha i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, lag pølser og trykk flate.
Skjær kakene skrått når de kommer ut fra ovnen.

Avkjøl på rist og oppbevares i boks.

mmmmmm, god karamellsmak…..

Og dommen er : De mørke kakene med kakao vant.!!
men de lyse er fantastisk gode de og….
Tror jeg skal teste med ekte vaniljesukker neste gang,
den syntetiske vaniljesmaken er god, men kan bli litt sterk.

#karamellkaker #julekaker #sjokolade #kolakakor #oppskrift #test #beste

1 hendelser på “Karamellkaker. Originale og sjokoladesmak.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.