Osso Buco inspirert gryte med mørbrad

Vinteren er en fin tid for varme gode gryter.
Her kommer en god en fra gamlebloggen min.

Jeg hiver meg igjen utpå kjøttmarkedet,
idag hadde jeg et godt stykke mørbrad å jobbe med,
og jeg ønsket meg en Osso Buco lignende tomatbasert kjøttgryte.
Joda, jeg vet at det skal være kalveskanker i Osso Buco,
men her valgte jeg mørbrad!

Resultatet ble i hvertfall nydelig.
Og servert med hjemmelaget potetstapp….
Himmelsk!

Osso Buco gryte med mørbrad.

ca 800 g mørbrad
3-4 ss hvetemel
1 ts salt
1 ts kvernet pepper

1 bx hakkede tomater
1,5 dl hvitvin
2,5 dl buljong
1 løk
1 stilk selleri (event en bit vanlig selleri)
3-4 sopp, sjampinjong
1 ts salt
1 ts sukker
pepper.

  
Skjær temperert kjøtt i passe biter.
Bland mel salt og pepper, rull bitene i melblandingen.
Stek kjøttet raskt i  varm panne i en blanding av margarin og olje.
Stek i flere omganger, stek og sopp, løk og selleri.
Ha alt i en god gryte.
  
Hell over hakkede tomater, hvitvin og buljong.
Rør sammen og la dette småkoke i ca 1,5-2 timer
  
Jeg kokte med lokk på, men tok av lokket mot slutten,
gryten koker sammen og blir jevnet av at kjøttet har mel på.
Smak til med salt, sukker og pepper.
Buljong/kraft kan være svært forskjellig i saltmengde,
her må du altså smake selv!

Serveres med god hjemmelaget potetstapp.
Potetstapp med ekte smør og en god skvett fløte,
samt ørlite hvitløk,
noe som passer godt sammen med en rett som dette.
Litt Brokkoli og retten er komplett.

Dette smakte helt fantastisk,
og var utrolig enkelt å lage,
såfremt du har litt god tid så klart.

#gryte #mørbrad #ossobuco #oppskrift #enkel #middag #middagstips #søndagsmiddag

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *