Satay-kylling med nudlesalat. Perfekt klubbmat.

Tenk at jeg hadde glemt denne retten!
Jeg har til og med servert den på klubb, 
og det var SÅ godt mottatt.

Virkelig på tide denne havner på vårt middagsbord igjen!

Satay-kylling og nudlesalat.

Jeg elsker den,
og har hatt den hjemme flere ganger.

I går serverte jeg den på klubb,
og den ble vel mottatt!

Saftig kylling med nydelig smakfull saus.

Her får du min versjon med mine mål,
men veldig inspirert av Jordbærpikene.no

Dressing:

3 ss satay cooking-sauce (glass)
1 ss akaise honning
1/2 ss karri
1/2 ss shirak hot chilisaus
2 dl solsikkeolje
1/2 dl vann, kaldt
salt og pepper, smak til.

Ca 500 g nudler, kokt i saltet vann og skylt  i kaldt vann. Klipp dem litt opp.

Ca 1-2 pk sukkererter, skåret i strimler
1 brokkoli, skåret i små buketter, stilken skreller jeg og skjærer i terninger.
3-4 vårløk, kuttet i skiver.

Kyllingfilèt, ca 6-800 g

Start med å steke/koke kyllingen.
Jeg bruker en grei metode, ha litt olje og litt stekemargarin i en panne,
legg i kyllingfilèt som er saltet og pepret, stek på god varme på ene siden,
snu og skru varmen ned til ca2, legg på lokk og sett klokke på 8 minutter.
Etter 8 minutter skru av platen helt, men la pannen stå på platen .
Skru klokken på 8 nye minutter.
Ta da filèt ut av pannen og legg til hvile på litt folie eller et fat.
Stekeskyen som blir igjen i pannen kan brukes til en saus e.l.

Bland satay, karri, honning og chili, spe med olje, visp inn litt og litt.
Den kan skille seg, visp inn kaldt vann til sist og den samler seg igjen.
Smak til med salt og pepper.

Bland dressingen (spar litt til kyllingen)  i de kokte og avkjølte nudlene sammen med grønnsakene,
la stå og trekke til seg smak, gjerne 30 minutter.
Skjær kyllingen i pene skiver.
Dander rundt salaten og hell resten av dressingen over kyllingen .

Server.  Gjerne med godt brød og aioli til.

#kylling #salat #satay #jordbærpikene #oppskrift #nudler #klubb #klubbmat

Please follow and like us:
error

2 hendelser på “Satay-kylling med nudlesalat. Perfekt klubbmat.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.