Planen var egentlig å lage denne til dessert i dag,
men så kom jeg på at jeg allerede hadde både appelsinkake og kanelkrans..
Men jeg har fremdeles lyst på, for denne var så god!
Mmmmm, en søt og frisk dessert dette….
Og en perfekt måte å bruke opp Påskens siste appelsiner..
Appelsiner i søt karamell-symfoni
Sammen med krem og vaniljekrem…..
En nydelig dessert…..
Appelsiner i karamellsaus
2 store appelsiner
125 g sukker
1,5 dl vann
krem + vaniljekrem til servering.
Filetèr appelsinene, skjær ut innmaten, skvis ut saften fra membranen,
deretter kaster du den. det skal ikke være noe hvitt på appelsinene.
Få med all saften.
Bland sukkeret og halvparten av vannet, rør det sammen under oppvarming til sukkeret er oppløst.
La laken koke på ca halv varme til den er godt brun, uten å røre!
Dette tar ganske lang tid, mitt tips er å sette på laken først,
og filetere appelsinene mens laken koker, det tar litt tid, men er ganske artig faktisk!
Legg appelsinene i en ildfast skål.
Når kommer den skumle biten, resten av vannet skal blandes i karamellen!
Dette spruter!! Og det er varmt!!
Hold lokket foran og hell litt og litt, legg på lokket når det spruter.
Bruk eventuelt gummihansker/grytehanske.
Rør forsiktig sammen karamellsausen, husk det kan fremdeles sprute!!
Avkjøl sausen raskt, ha den forsiktig i lunkent vann, unngå glovarm kjele i iskaldt vann!
Rør i sausen og når den har kjølt seg litt heller du den over appelsinene.
Vend den forsiktig men godt inn i appelsinene og saften.
Avkjøles, og settes kaldt minst 2 timer før servering.
serveres med pisket krem iblandet vaniljekrem.
Eller bare pisket krem m sukker.
Mmmmmmmm…..salig godt!!
Og den sausen…..mmmmmm….altså..
#appelsiner #karamell #dessert #godt