Grove Briks. Gode i matpakken, god til frokost. Enkle å lage.

På tide med litt grov-bakst?
Jeg fant denne i gamlebloggen min.
Bakt høsten 2014

Godt med litt grovt i brødboksen etter fine høstferiedager…

Deilig å ha i matpakken.

Og godt i magen til frokost.

Briks.

200 g hvetemel
200 g sammalt hvete grov (event fin)
200 g havregryn
50 g kruskakli
50 g gjær
1-2 ts salt
1 ss maltsirup/vanlig sirup, gjerne mørk.
2 ss olje, nøytral. 
5 dl lunkent vann 

Bland alt i kjøkkenmaskinen og la maskinen kna deigen minst 8 minutter.
Hev 1 time, tildekket.
Legg bakepapir i langpannen og bre deigen utover med en deigskrape og litt
mel. Etterhev 20 minutter, tildekket.
Bruk pizzahjulet og skjær brødet i ruter.
Sprut med litt vann, strø event over litt havregryn.
Stek på 200 g 15-20 minutter.

Avkjøl på rist.

Oppbevares i plast/brødboks.
Kan med fordel fryses, super å putte i brødristeren, ferskt brød på minutter.


Matpakke og frokost.
Godt og grovt.

#briks #grove #oppskrift #langpannebrød #rundstykker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.