På tide med litt grov-bakst?
Jeg fant denne i gamlebloggen min.
Bakt høsten 2014
Godt med litt grovt i brødboksen etter fine høstferiedager…
Deilig å ha i matpakken.
Og godt i magen til frokost.
Briks.
200 g hvetemel
200 g sammalt hvete grov (event fin)
200 g havregryn
50 g kruskakli
50 g gjær
1-2 ts salt
1 ss maltsirup/vanlig sirup, gjerne mørk.
2 ss olje, nøytral.
5 dl lunkent vann
Bland alt i kjøkkenmaskinen og la maskinen kna deigen minst 8 minutter.
Hev 1 time, tildekket.
Legg bakepapir i langpannen og bre deigen utover med en deigskrape og litt
mel. Etterhev 20 minutter, tildekket.
Bruk pizzahjulet og skjær brødet i ruter.
Sprut med litt vann, strø event over litt havregryn.
Stek på 200 g 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.
Oppbevares i plast/brødboks.
Kan med fordel fryses, super å putte i brødristeren, ferskt brød på minutter.
Matpakke og frokost.
Godt og grovt.
#briks #grove #oppskrift #langpannebrød #rundstykker