Oh-himmel!
Hvordan har jeg kunnet glemme denne kaken!
En helt ny kombo av en sjokoladekake.
Saftig mørk sjokoladekake, gul eggekrem og syrlig kremost på topp,
sammen med sjokoladeganache…
En litt spesiell kake med nye smakskombinasjoner…..
Komponert på en tur over fjellet, laget her i Bakkely.
Sjokoladekake med gul eggekrem og syrlig topping
Sjokoladekake 20″
90 g smør, mykt
1,5 dl brunt sukker
1 dl sukker
2 små egg
2,5 dl hvetemel
0,6 dl bakekakao
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 dl seterrømme/creme fraiche (eller kulturmelk)
1 ss eggelikør
1 dl espressokaffe, sterk (1-2 ts pulver)
1 ts flytende lakris
Lakris og eggelikør kan sløyfes hvis du ikke har dette,
kan erstattes med 1/2 ts kanel, eller 1-2 ts vaniljeekstrakt
Rør smør og sukker mykt , ha i et og et egg.
Bland det tørre og ha i, deretter creme fraiche og eggelikør, til slutt lunken kaffe iblandet lakris.
Ha i en 20″ form med bakepapir i bunn. Smør gjerne bakepapiret og sidene med litt smør
Stekes på 175* på rist, midt i ovnen, ca 50 minutter, sjekk med kakenål/strikkepinn (en tynn en altså!)
Avkjøl først litt i formen, fjern så formen og avkjøl helt på rist.
Kan gjerne lages dagen før, pakk i folie over natten.
Gul eggekrem
5 eggeplommer
5 ss sukkker
0,75 dl kremfløte
1 ts vanilje, jeg brukte vaniljepaste.
100 g mykt smør, gjerne kviteseidsmør
Bland eggeplommer, kremfløte sukker og vaniljesukker, varm forsiktig opp mens du rører,
helt til blandingen tykner godt og er på kanten til å koke. Et forsiktig oppkok går fint,
men husk å røre.
Avkjøl i vannbad. Rør smøret sammen, ha i 1/3 av kremen og pisk den inn, ha i resten og pisk forsiktig, men godt sammen.
Avkjøl.
Del kakebunnen forsiktig i tre deler. Ha gul smørkrem på de to nederste lagene. Sett i kjøleskap så kremen stivner.
Sitruskrem:
140 g naturell kremost
40 g creme fraiche (event bruk bare kremost)
100 g smør, gjerne kviteseid
150 g melis
2 ts finrevet fersk ingefær
1 ts finrevet skall fra en sitron, kun det gule
ca 2 ss sitronsaft
Rør temperert kremost sammen med temperert smør. Rør inn creme fraiche og sitrus.
Sikt i melis, pisk sammen til en glatt krem. Smak til!
Legg på toppen av kaken. Bre over kaken. Det blir rikelig med krem, bre gjerne et tynt lag rundt kanten og,
eller ha litt krem til overs.
Sjokoladeganache.
0,5 dl fløte
100 g dronningkokesjokolade
Varm opp fløten og ha i hakket sjokolade,
la stå litt og rør så til glatt krem.
Avkjøl litt før du har i sprutepose og dekorer kaken.
Avkjøl i kjøleskap så kaken får satt seg.
Det gule fyllet står godt til den mørke bunnen.
Vi testet et stykke i Bakkely,
før kaken ble levert videre for «25 års tro tjeneste»….i bytte mot en fantastisk blomst som ikke ville kjøre motorsykkel…..
Komplisert…jeg vet!
Hm..jeg husker faktisk ikke hvem som fikk denne kaken den gang jeg.
Men denne kan fint lages dagen før, og blir en suveren klubb kake altså!
#sjokoladekake #oppskrift #eggekrem #sitruskrem #sjokoladeganache #hjemmelaget #klubb #kake