Rundstykker formet som små påskekyllinger til påskefrokost.

Saftige gode påskekyllinger,
som vi kan fryse og ha til frokost,
nyte en sen lunsj,
eller bare bake og spise.

Denne oppskriften er fra et år påsken var litt senere.
Her var pusekattene kommet frem. Eller gåsungene, som noen sier.

Gode og saftige rundstykker med gulrot og potet i deigen.

Påskekyllingrundstykker.

2 dl vann
2 dl store havregryn
3 ss olje
1 stor gulrot
1 mellomstor potet
2 dl kulturmelk
25 g gjær
1,5 ts salt
ca 10 dl hvetemel.

Ønsker du grovere rundstykker bytter du ut litt av hvetemelet med sammalt mel.
   
Kok opp vannet og hell det over havregrynene sammen med oljen. La stå ca 10 minutter.
Finriv potet og gulrot.
  
Hell surmelken over grynene, deretter gulrot og potet.
 
Bland dette sammen og sjekk at det ike er blitt for kaldt, sett eventuellt bollen i varmt vann hvis den er blitt for kald.
Men kjører du den godt i maskinen får du litt varme derifra og.
Ha i gjær, salt og kjør maskinen litt før du har i resten av melet.
Hold igjen litt og se at du får en fin deig.

Sett til heving under  plast.
   
Trill en pølse og lag en knute, den ene enden som du stikke igjennom hullet blir «hodet» til kyllingen.
Etterhev under plast ca 30 minutter.

Nå har kyllingen «vokst», du pensler den med egg, strør på litt sesamfrø,
og deler en rosin i to, de stikker du imot hverandre på hver side av hodet,
så blir nebbet i midten. Søt sant??

Nå skal de stekes, inn i ovnen på 225* skru så ned til 200*
la de steke ca 20 minutter, og avkjøl på rist.

Påsken er full av lange gode frokoster…..
Nyte freden, våren og bare spise, og kose oss….

#påske #påskefrokost #påskekylling #rundstykke #oppskrift #gulrot #potet #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.