Dette var årets påskekake for noen år siden,
himmelsk god!
Ja for det handler jo litt om himmelen og sånn i påsken…
Så hva passer ikke bedre enn å lage en himmelsk god kake??
Og dette, mine Damer og Herrer,
DETTE er himmelriket for din gane!
Den absolutte nytelse……
I små porsjoner….
For denne var mektig gitt;)
Sjokoladeostekake med Baileys.
175 g sjokoladekjeks (disse med havregryn gir en krispig bunn)
55 g smeltet smør
225 g mørk kokesjokolade
225g melkesjokolade
55 g sukker
350 g kremost naturell (philalelphia)
4,25 dl kremfløte
5 ss Baileys
Knus kjeksene og bland de med smeltet smør.
Trykk de ned i en bakepapirklett 22* form og sett i kjøleskap minst en time.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den forsiktig sammen når den er smeltet.
La den avkjøles litt.
Pisk sammen kremost og sukker til en fin krem.Pisk fløten akkurat stiv og bland den i kremosten.
Bland sammen med sjokoladen, pisk det sammen med en visp for hånd.
Ha i Baileys og rør til du får en fin sjokoladekrem.
Ta frem bunnen og ha blandingen over, smør overflaten jevn.
Sett i kjøleskap til den stivner helt, minst 3-4 timer.
Dryss overflaten med god kakao og pynt gjerne med bær.
Kaken er supermektig,
og det gjør seg veldig med bær til,
risp, jordbær, blåbær., bringebær…..
Bunnen blir knasende god med sjokoladebiter i
Og kaken tar seg godt ut på et festbord.
Tror dette blir en av konfirmasjonskakene…
Mmmmmm, denne kan vi mumse på i hele påsken!
Sååå koselig å kikke innom deg igjen, altfor lenge siden! 😀 .
Kaken så deilig ut. Vi lager egen Baileys, men det har vel ikke noe å si?
Gooood påske – kos deg masse <3
Hei. Ja så lenge siden 🙂 Egen baileys gjør sikkert kaken enda bedre! Takk, og God Påske til deg og dine og <3