Av og til kommer jeg over nydelige oppskrifter på gamlebloggen,
som jeg helt har glemt at jeg hadde laget.
Som denne herligheten her!
er kommer en drøm av en kake….
Den er kraftig og sterk i smaken,
samtidig som den er fløyelsmyk mot ganen….
Med en drøm av en nøttebunn….paranøtter og hasselnøtter i salig symfoni…
Kaken var så kraftig at den trengte følge…..
Og hjemmelaget vaniljeis passet perfekt!!
Denne oppskriften fant jeg i Dessertboken som jeg fikk av Trude.
(jeg har minsket oppskriften til å passe min nye 18″ form,
og brukte 3/4 av orginal oppskrift.
Tilsett 1/4 og du får oppskrift som passer ca 23-24″ form
Jeg har og blandet hasselnøtter inn i paranøttene…)
Luftig sjokoladepai
150 g paranøtter og hasselnøtter (orginalt bare paranøtter, men jeg hadde ikke mer..)
1,5 ss sukker
1,5 ss smeltet smør
Stekes 200* 8-10 minutter
1,5 dl melk, helmelk
1,5 ts gelatinpulver
60 g sukker
2 små egg
150 g kokesjokolade, mørk
1/2 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte
(oppskrift som passer ca 23* form:
225g paranøtter, 4 ss sukker, 4 ss smør.
2 1/4 dl melk, 2 ts gelatinpulver, 115 g sukker, 2 egg, 225 g kokesjokolade,
1 ts vaniljesukker, 1 1/2 dl kremfløte)
Finmal nøttene, jeg brukte maskin til dette og her gikk det helt fint.
Men vanlig kvern er sikkert vel så bra. Ha bakepapir i bunnen av springformen,
Bland malte nøtter, sukkker og smeltet sukker, klem dette ut i formen.
Stek 200* ca 8-10 minutter, avkjøl på rist.
Ha gelatinpilver i melken og la dette stå og svelle noen minutter.
Rør det inn i melken.
Skill eggene og pisk plommene inn i malken sammen med halvparten av sukkeret.
Smelt sjokoladen over vannbad og ha i, eller grovhakk den og ha den rett i.
Sett bollen over vannbad (over en kjele med sydende vann)
Pisk 4-5 minutter til gelatinen er smeltet og sjokoladen er godt innsmeltet.
Sett sjokoladeblandingen kaldt i 45-60 minutter.
Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret litt og litt, pisk til en lett marengs.
Sjokoladeblandingen er nå (etter å ha stått tiden sin) tykk og seig.
Pisk kremfløten og vaniljesukkeret stivt og bland dette i den seige sjokolademassen…
Har du sett noe så deilig…..
Bland så inn marengsen i massen og hell hele blandingen ned i formen med nøttebunnen….
Deilig deilig sjokolademasse…
Dekk kaken godt til og la den stå i kjøleskap minst 3 timer.
Skjær rundt kanten og dra kaken over på et fat.
Pynt gjerne med pisket krem,
og server med vaniljeis
Eller med pisket krem/vaniljesaus eller vaniljekesam….
Eller bare nyt den deilige sterke sjokoladesmaken som den er…..
Med den utrolig smakfulle bunnen…..
Og den fløyelsmyke følelsen av sjokoladehimmel…..
litt for fristande,her har kilo sneket seg på,nå må dei av igjen :=) så du får friste med noe som er litt slankande hi hi
Hehe, skal prøve, men ikke i morgen, for da kommer ny kake 🙂