Husker du mai-blomsten??
Denne lille gule blomsten mormor alltid hadde på jakkeslaget i mai måned??
Hvor ble det av alle maiblomstene??
Jeg finner ingen igjen, men jeg husker dem veldig godt.
Og derfor ble jeg inspirert da Elin på www.Krem.no laget hveteboller som maiblomster.
Jeg skal ikke påstå at mine er like pene,
men LITT lik på en maiblomst er de,
og smaken er uansett helt fantastisk god!
Enkel å lage,
hveteboller med vaniljekrem og melis, en vinner!
Søt gjærbakst! Umulig å ikke elske!
Hveteboller
ca 6,5 dl hvetemel
2 dl melk, lunken
25 g fersk gær
1 lite egg
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1/4 ts natron
1/2 ts salt
50 g smør
Hjemmelaget vaniljekrem 1/4 porsjon
Ha alt i bakebollen utenom smør og salt. Elte ca 10 minutter, ha i litt og litt mykt smør og salt, elte videre til en smidig deig, minst 15 minutter tilsammen.
Dekk til og sett til heving ca 1 time.
Kjevle ut og stikk ut sirkler, 4 stk til hver bolle.
Brett sirklene dobbelt, og krem dem sammen så de blir som et blad.
Legg sammen fire og fire, på bakepapirkledd plate.
Noen av rundingene strødde jeg kanel på, for å få noen med solbollesmak.
Her har de hevet litt og ser ikke riktig kloke ut, men de blir altså ganske pene til slutt likevel,
så ingen bekymringer.
Dekk til og etterhev 30-40 minutter.
Lag en fordypning i midten og legg i en pen klatt god vaniljekrem.
Pensle med sammenpisket egg.
Stek på 200* varmluft, midt i ovnen, ca 10-12 minutter
Avkjøl på rist.
Pynt med melisglasur (melis+vann)
#boller #maiblomst #oppskrift #hvetebakst #søt #gjærdeig
Noe av det mest fristende jeg har sett på lenge :)) Dekorative og sikkert veeeeeldig gode ja 🙂 Klem og fin kommende uke til deg..det er vel nå du og Frodith skal på tur…. kos deg masse 🙂 Klem fra Annebe <3