Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Fotballkake Kakekrigen | MinMatgaleVerden

Fotballkake. Med bringebærfromasj. Inspirert av Kakekrigen.

Etter å ha vært med på boklanseringen av de beste kakene fra Kakekrigen,
sluker jeg hver episode på tv,
og så dukket denne artige kaken opp fra glemselen.

Fotballkaken!

Inspirert av kakekrigen for mange år siden!
Oppskrift og opplevelsene jeg forteller om er altså fra Kakekrigens sesong 1 i 2014

Sjokoladekaken som er brukt i denne fotballkaken,
er den samme jeg bruker i kakekrigen i kveld.

En god sjokoladekakebunn, sammen med sitronkake og bringebærfromasj.

Bringebærfromasjen kommer som en overaskelse når man skjærer i kaken,
og kaken kan være litt vanskelig å skjære i, det skal jeg ærlig innrømme,
men så ser den ganske kul ut på kakebordet,
og smaker veldig godt!

Fromasj i kaker gjør seg!

Fotballkake, forbedret versjon.

Sitronkake.

60 g mykt smør
100 g sukker
2 små egg
finrevet skall av en sitron
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

 Rør smør og sukker lyst og skummende, ha i egg og sitronskall,
bland hvetemel og bakepulver, sikt i, og bland godt.
ha i en 24″ form, men bakepapir i bunn.
Stek på 175* ca 20-30 minutter , sjekk med kakenål.
Avkjøl på rist.

Sjokoladebunn.

2,5 dl hvetemel

2,5 dl sukker
0,6 dl bakekakao
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/4-1/2 ts kanel
85 g smør
1/2 dl creme fraiche
0,75 dl kulturmelk
1,5 egg (eller to små)
1,25 dl kaffe, espresso

Pisk smør og sukker hvitt, ha i egg, bland det tørre, sikt i.
Ha i surmelk og creme fraiche, til sist har du i kaffe.
Stek i 20-22″ form ca 45 minnutter. (mulig lengre) Sjekk m/kakenål. Avkjøl på rist.

Denne kaken skal bli stor nok til å deles i to.

Bringebærfromasj

5 dl bringebær
1/2 dl vann
1 dl sukker
litt vann (til du har 3 dl veske)
2-3 ts sitronjus
5 gelatinplater
4 dl kremfløte

Kok forsiktig bringebærene til fargen forlater bærene,
sil gjennom klede, klem forsiktig ut all saft.
Ha tilbake i den rene pannen sammen med 1 dl sukker, varm opp til sukkeret er oppløst.
Ha i vann til du har 3 dl.
Legg gelatinplatene i bløt, ca 5-10 minutter, rør de inn i den varme vesken så de smelter.
Ta panne nav varmen, ha blandingen i en kald skål, avkjøl til den såvidt begynner å stivne.

Pisk kremfløten stiv og bland inn geleen.

Hell over kaken, når du har puslet den klar…

Skjær ut sekskanter, lag deg en mal på 3 cm x6
Finn en bolle på ca 20cm i dm.
Kle den med plastfilm.
Dette gjorde ikke jeg, men sitronkaken vil gjerne klebe seg fast til skålen,
så neste gang vil jeg bruke plastfilm, lær av mine feil!!

Legg en sort sekskant i midten, og kle med sitron rundt den.

Jeg fikk litt for lite sitronkake, men oppskriften du har fått, er doblet og stekt i større form,
så her skal du ha nok til en jevn kake.
Øverste kantene må du skjære til, og pusle på.
En artig oppgave.

Hell i fromasjen.
La kaken stivne helt i kjøleskap, før du legger det andre sjokoladekake-laget på.

Legg det andre sjokoladekakelaget på som bunn, passer det ikke i omkrets,
skjærer du det bar etil, pusle, pusle, her kan du bruke sitronkakebiter og, om du har mer igjen.
Snu kaken på et kakefat, men la den stå et par timer i kjøleskap først,
sånn at fromasjen er helt stiv.
Et grønt bånd gjør seg som gressplen…..
Og kaken gjør seg godt på kakebordet,
og ikke minst,
den SMAKER godt!!
Veldig godt….

#kakekrigen #fotballkake #charlotterusse #sjokoladekake #sitronkake #bringebærfromasj

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.