En ekstra lang og ekstra god fryst Ostekake med jordbær.

Denne ostekaken laget jeg til 17 Mai i 2015

Den er veeeeldig høy.
Liten, og veeeeldig høy.

For av og til er det gøy å lage litt spesielle kaker som vekker oppsikt.
Og den smaker og veeeeeeldig godt!

Her kommer 17-mai kaken min.
En aldeles herlig sak som man kan lage dager i forveien,
og oppbevare i frysen.

Sånt passer for meg! Jeg må bake når jeg har tid og lyst.
Har jeg noengang ikke hatt lyst til å bake…..hm….det må vel høre til sjeldenhetene.

I år har jeg gått i høyden,
flott og høyreist som den fineste flaggstang står den der.
Hvordan man angriper en sånn høy sak for å spise den,
er derimot et helt annet problem.

Her ligger alt lagvis,
kjeksmuler, ostekrem og rørte jordbær,
frosset sammen i fin harmoni.

Oppskriften fant jeg hos Lise Finckenhagen på Godt.no

Jeg har derimot minimert den litt og brukt mindre form.

For en kake som er grei å skjære opp og enkel å servere,
ville jeg doblet  denne oppskriften og brukt en 20″form, eventuelt en 24″

Strawberry-cheesecake

100 g smuler av havrekjeks/digestive e.l.

Oppskrift på hjemmelaget, enkle digestivekjeks

2 ss brunt sukker
2 ss smør (ca 40 g)

Smelt smør og bland godt

300 g jordbær, gjerne frosne med mer smak en importerte ferske
0,75 dl sukker

Rør sammen

3 egg
1,2 dl sukker
1 ts vaniljepaste/frø fra 1 vaniljestang/vaniljeekstrakt
200 g kremost naturell
3 dl kremfløte

Skill eggene. Pisk plommer og sukker til tykk eggedosis, gjerne for hånd.
La dem stå litt og pisk så videre til sukkeret smelter litt inn.
Pisk så inn kremosten til en fløyelsmyk masse.

Stivpisk eggehvitene til myke topper.
Gjør det samme med kremfløten. Ikke overpisk.

Bland kremfløte inn i eggedosisen og vend så inn eggehviter.

Ha bakepapir i bunn av en springform.
Bruker du en liten form, må du legge plast rundt kanten som går over formen.
Her kan man bruke plastlommer om man ikke har kakeplast.
Klipp og tape sammen.

Ha i kjeks, kremblandingen og jordbær lagvis oppover.
Pass på å stryke jordbærene og kjeksen ut mot kantene så lagene synes når kaken åpnes.

Spar litt jordbærsaus til topping når kaken kommer ut fra fryseren.

Frys kaken minst 5 timer.

Fjern plast og form, hell over resten av jordbærsausen og server.


Velbekomme, og god feiring!

#kake #17mai #ostekake #frossen #frystostekake #jordbær #oppskrift #kjeks #festkake

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *