Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Rabarbra og gulrot syltetøy | MinMatgaleVerden

Rabarbra og gulrot syltetøy. Forbausende godt!

Denne oppskriften hadde jeg helt glemt.
Et helt spesielt og veldig godt syltetøy.

Ja for enda så spesielt det høres ut,
så smaker det skikelig godt!!

På nystekt lunkent brød……

Bare fargen gjør meg glad,
og dette piffer opp en ristet skive en trøtt mandagsmorgen dette.

Gulrot og rabarbrasyltetøy.

200 g rabarbra, i biter
200 g grovt revet gulrøtter
3/4 dl sukker
1/4 dl vann
event 1 ts sitron

Dette gir en skål syltetøy,
hos oss er det mest jeg som spiser syltetøy,
så dette er «nett passe»


Riv av det tynneste skallet utenpå rabarbraen og skjær i biter, riv gulroten grovt.
  
Hell 1/4 dl vann i en kjele og ha i gulrøtene og rabarbraen,
la det koke opp, og kok så på svak varme.Bruk lokk.
  
La det koke ca en time under lokk. Men rør i den innimelom!
Hvis du ønsker denne konsistensen på syltetøyet hopper du over neste steg.
Ha alt i en stavmikser og kjør til glatt mos.

Ha tilbake i kjelen, (eller la det være i kjelen)
og tilsett sukker,
skru platen av og rør inn sukkeret

Smak til! Mer sukker?? litt sitron??
Vi er alle forskjellig, og noen ønsker kanskje søtere/friskere smak,
så her må du smake selv.

Ha syltetøyet i en skål,
det er en fløyelsmyk purè,
og kan faktisk minne om barnemos!!
Men godt var det!

Og tenk på alle de antioxidantene vi får i oss!!
Samtidig som det er godt!!

#rabarbra #gulrot #syltetøy #oppskrift

4 hendelser på “Rabarbra og gulrot syltetøy. Forbausende godt!”

  1. Nam – kjempeenkelt og passet fantastisk til en skarp gul ost som jeg hadde kjøpt i Danmark og jeg hadde lyst på noe søtt på den – dette var perfekt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.