Denne oppskriften hadde jeg helt glemt.
Et helt spesielt og veldig godt syltetøy.
Ja for enda så spesielt det høres ut,
så smaker det skikelig godt!!
På nystekt lunkent brød……
Bare fargen gjør meg glad,
og dette piffer opp en ristet skive en trøtt mandagsmorgen dette.
Gulrot og rabarbrasyltetøy.
200 g rabarbra, i biter
200 g grovt revet gulrøtter
3/4 dl sukker
1/4 dl vann
event 1 ts sitron
Dette gir en skål syltetøy,
hos oss er det mest jeg som spiser syltetøy,
så dette er «nett passe»
Riv av det tynneste skallet utenpå rabarbraen og skjær i biter, riv gulroten grovt.
Hell 1/4 dl vann i en kjele og ha i gulrøtene og rabarbraen,
la det koke opp, og kok så på svak varme.Bruk lokk.
La det koke ca en time under lokk. Men rør i den innimelom!
Hvis du ønsker denne konsistensen på syltetøyet hopper du over neste steg.
Ha alt i en stavmikser og kjør til glatt mos.
Ha tilbake i kjelen, (eller la det være i kjelen)
og tilsett sukker,
skru platen av og rør inn sukkeret
Smak til! Mer sukker?? litt sitron??
Vi er alle forskjellig, og noen ønsker kanskje søtere/friskere smak,
så her må du smake selv.
Ha syltetøyet i en skål,
det er en fløyelsmyk purè,
og kan faktisk minne om barnemos!!
Men godt var det!
Og tenk på alle de antioxidantene vi får i oss!!
Samtidig som det er godt!!
#rabarbra #gulrot #syltetøy #oppskrift
Nam – kjempeenkelt og passet fantastisk til en skarp gul ost som jeg hadde kjøpt i Danmark og jeg hadde lyst på noe søtt på den – dette var perfekt!
Ah, så BRA! Nydelig med ost og syltetøy… 🙂
Veldig godt. Minner meg om multesyltetøy.
Ja sant. Veldig godt😋