Etter at rips-isen er blitt favoritt i Bakkely,
måtte jeg teste ut litt mer…
Oppskrift på den nydelige Rips-is`en
For hva med rips-panna Cotta??
Og nei, ikke Panna Cotta med ripscoulis,
her er ripsen blitt selve pannaCottaen,
og det smakte himmelsk!!
Det var vi alle enige om her i Bakkely…
Akkurat passe syrlig så det kiler i munnviken,
samtidig så søt at du bare MÅ ha en skje til….
Denne desserten forsvant som dugg for solen….
Rips-Panna Cotta.
4 dl kremfløte (1 dl kan byttes ut med lettmelk om ønskelig)
1/2 vaniljestang
3 dl rips
4 ss sukker
4 plater gelatin
Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og legg den i en liten panne sammen med kremfløten.
Strø sukkeret over ripsen og mos bærene i stavmikser. Mine var litt frosne enda,.
Legg ripspurèen i kremfløten, og varm den forsiktig opp, den skal ikke koke.
Imens legger du gelatinplatene i kaldt vann.
Rør bærene sammen med fløten under oppvarmingen.
Når det er like før den koker heller du den i et dørslag/finmasket sil,
hjelp til med en skje så ikke frøene tetter silen helt.
Frøene ligger igjen, i denne lille silen måtte jeg ta flere omganger.
Mens røren fremdeles er skikkelig varm rører du i gelatinplatene.
Gelatinplatene som du har klemt vannet ut av!
Rør godt!! Og hell blandingen i porsjonsformer.
4 former passer denne oppskriften, eller kanskje fem litt mindre former.
Mmmmmmm, så enkelt og så godt!
Lar du deg friste??
#rips #pannacotta #dessert #ripsbær #bruke #oppskrift #hjemmelaget #bær #hagebær