Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Perfekte småbrød/rundstykker. Enkelt og raskt. | MinMatgaleVerden

Perfekte småbrød/rundstykker. Enkelt og raskt.

Disse rundstykkene er blitt favoritter i helgene.

Enkel å lage,
og kun forheving nødvendig.

Rundstykkene helles rett på bakepapir, skjæres fra hverandre med en slikkepott,
og stekes i skikkelig varm ovn.

Fantastiske småbrød!

5 dl fingervarmt vann
1 dl lunken melk
25 g gjær (1/2 pk)
2 ts salt
1 ss honning
12,5 dl hvetemel
(eller blanding, 1,5 dl sammalt grov, 11 hvetemel, som brukt her)
(Eller bytt ut 1 dl med havregryn, som jeg gjorde i dag)

Litt mel til utbaking. (Eller olje)

Stekes 250* i ca 18-20 minutter

Finn frem ingrediensene, rør ut gjær og honning i den lunkne vesken.
rør fort sammen til en løs deig
her bruker du bare en tresleiv.

dryss noen ss mel over og sett til heving under plast ca 1-1,5 time (1 time er nok)

Hell deigen ut på melet bakebord, ikke kna! Gjærboblene skal få være som de er.
Finn en deigskrape og skjær deigen raskt i rundstykkestørrelser som du slenger på bakebrett.
Eller, som jeg gjør nå,
heller deigen rett på bakepapir,
skjærer rundstykker og skraper dem fra hverandre med en deigskrape.

Se fremgangsmåten her på Instagram TV IGTV
Stekes på  250* sprutes med vann før de stekes,
og ønsker du sprø skorpe,
som vi gjerne gjør en søndags morgen,
setter du en liten ildfast skål med litt vann i nederst i ovnen,
dette gjør du mens ovnen varmes opp,
og lar den stå der når rundstykkenes stekes.

Avkjøl på rist. Avkjøles før du skjærer i dem!

Godt!!

Har du forresten prøvd hjemmelaget solbærgelè med brie…..??
Fantastisk!!

#småbrød #rundstykker #enkle #kjappe #eltefrie #frokost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.