Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Lettbakte rundstykker. | MinMatgaleVerden

Lettbakte rundstykker.

Enkel å lage,
lett å bli avhengig av!

For dette er virkelig godt!!

Jeg har brukt oppskriften som jeg har brukt så mange ganger før,
men denne gang har jeg brukt maskin og eltet deigen godt.

Oppskrift på fantastiske småbrød UTEN kjøkkenmaskin.

Resultatet blir omtrent det samme.
Jeg liker maskinen min jeg, og bruker gjerne den.

Fantastiske småbrød!

5 dl fingervarmt vann
1 dl lunken melk
25 g gjær (1/2 pk)
2 ts salt
1 ss honning
ca 11-12,5 dl hvetemel
(eller blanding, 1,5 dl sammalt grov, 10-11dl hvetemel)
(Eller bytt ut 1 dl med havregryn)
Her har jeg bare brukt hvetemel, og det blir veldig godt!

Litt mel til utbaking. (Eller olje)

Stekes 250* i ca 18-20 minutter

Finn frem ingrediensene,
Ha akt i bakebollen og la maskinen kna deigen minst 8 minutter.

Dryss noen ss mel over og sett til heving under plast ca 1-1,5 time (1 time er nok)

Hell deigen ut på melet bakebord, ikke kna! Gjærboblene skal få være som de er.
Finn en deigskrape og skjær deigen raskt i rundstykkestørrelser som du slenger på bakebrett.
Eller, som jeg gjør nå,
heller deigen rett på bakepapir,
skjærer rundstykker og skraper dem fra hverandre med en deigskrape.

Se fremgangsmåten her på Instagram TV IGTV
Stekes på  250* sprutes med vann før de stekes,
og ønsker du sprø skorpe,
som vi gjerne gjør en søndags morgen,
setter du en liten ildfast skål med litt vann i nederst i ovnen,
dette gjør du mens ovnen varmes opp,
og lar den stå der når rundstykkenes stekes.

Avkjøl på rist. Avkjøles før du skjærer i dem!

#lettbakt #rundstykker #oppskrift #enkle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.