Nydelig brød i langpanne

I Sverige baker de mye brød i langpanne.
Det burde vi også gjøre!

Det er enkelt.
Det er sunnere enn kjøpebrød
Og det smaker helt fantastisk!

Bak i vei!

Oppskriften er inspirert av www.fredriksfika.allers.se

Men forandret til min egen.

Brød i langpanne.

1,5 dl havregryn
3 dl vann

3 dl melk, romstemperatur
25 g gjær
2 ss mørk sirup
2 ts salt
1 dl siktet rugmel
11-12 dl hvetemel

Legg havregryn i bløt i vannet 2 timer, eller natten over.
Ha alt i bakebollen, (hold igjen litt på hvetemelet) Og la maskinen jobbe deigen godt sammen.
La den kna deigen minst 8-10 minutter, og sjekk så om den virker seig og fin.
Ryker den fort når du drar i den, så la den gå litt til.
Øk farten mot slutten og se at deigen såvidt slipper kanten på bollen,
ha eventuelt i litt mer mel om den virker bløt.
Den skal være på grensen til klisset.

Dekk til og la hvile 20 minutter.
Hell rett på bakeplate med papir og kna den utover med fingrene/bruk et lite kjevle.
Skjær den i biter med et pizzahjul e.l.

Etterhev til dobbel størrelse, 40 min til 1 time, til 1,5 time…
Pudre brødet med litt siktet rugmel.
Varm imens opp ovnen til 250*
Sett inn brødet og sprut litt vann inn i ovnen for å få frem litt damp.
Skru ned ovnen til 200* og stek 20-30 minutter til brødet har fått farge.
Avkjøl på rist med et klede over så brødet holder seg mykt.
Kan gjerne fryses.

#langpannebrød #oppskrift #hjemmelaget #brød #matpakkebrød #enkelt

Please follow and like us:
error

4 hendelser på “Nydelig brød i langpanne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.