Fiskesuppe er enkelt og veldig godt.
Og en fin måte å få inn litt ekstra fisk i uken.
Hjemmelaget fiskesuppe.
ca 500 g fisk, hvit/laks eller litt av begge.
1 fenikkel
1/2 løk, gul
1 liten bit sellerirot
1 spiss paprika
(Jeg bruker ofte gulrot istedenfor paprika)
2 ss hvetemel
ca 5-6 dl fiskebuljong (vann + terning/fond/egenkokt)
1 dl fløte (eller mer om ønskelig)
Smak til med: salt, pepper, dill, sitron
Ønsker du en glutenfri variant dropper du hvetemelet og jevner med maizenna.
Stek grønnsakene i litt olje/margarin.
Rør hvetemelet godt inn, spe med litt og litt vann/buljong.
(Bruker jeg terning har jeg denne i når suppen er spedd.
Pass på at den løser seg opp og koker inn.)
Ha i fløte og buljong/fond. La suppen koke 5-10 minutter
Ha i fisken, kok opp og la trekke til fiskebitene er gjennomtrukket.
Smak til!!
Server med godt brød!
#fiskesuppe #hjemmelaget #middagstips