Søt gjærbakst, Tangzhong – style. Ekstra saftig!

En stor solsikke av saftig gjærbakst,
med godt fyll av kanel, smør og sukker.

Saftig og godt bakverk med tangzhong metoden.

Enkel å lage, se fremgangsmåten:

Del deigen i to biter, den ene litt større enn den andre.
Kjevle en sirkel.
Legg denne på bakeplate med bakepapir på.
Finn en passelig skål e.l. og legg på,
skjær så rundt med en kniv.
Ta avskjæret og legg sammen med andre delen av deigen.

Lag smørblandingen ved å forsiktig varme

20 g smør

Som du blander med

ca 40 g sukker
2 ts kanel

Smør dette utover sirkelen på bakepapiret.

Men ikke smør helt ut til kanten.

 

Etterheve
Sprut med vann og strø perlesukker midt i «blomsten»
Og stek som vanlig kanelboller,
senk varmen og stek ca 5-10 minutter ekstra så den blir gjennomstekt.

Dekorer gjerne med melisglasur.

Jeg har brukt halve oppskriften her for å lage solsikken,
(trykk for å komme til oppskrift 🙂

Oppskrift på kanelboller tangzhong style

Og i morgen blir det mer baking!

Har du noen ønsker??

#tangzhong #saftig #søt #gjærbakst #gjærdeig #boller #kanelboller #oppskrift

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.