Kokosmakroner. Lette som snø.

Follow my blog with Bloglovin

I kveld tenkte jeg lage disse herlighetene.

Men i år dropper jeg sjokoladen,
og lager rene kokosmakroner.

Pisker du blandingen over varme først,
og lager en fluffy fin marengs,
får du en helt annen konsistens på makronene.

Og jeg elsker disse.

De var utrolig gode med melkesjokoladebiter i,
men i år blir de uten.

Vil du lage «Bounty-makroner»?

Oppskrift på Bounty-makroner

Vanlig oppskrift kommer under.


Marengs-makroner, harde utenpå og deilig seeeeige inni,
med kokos som smelter på tungen….

Jeg kjenner bare til vanlige kokosmakroner,
men må si at dette her blir en ny favoritt til 7 sorter!!
(og kokosmakroner pleide ikke være en del av de..)

Dette er nok godsaker for snømannen kalle dette,
lette som snø,
og smelter på tungen…..som…..snø ja:0)

Kokosmakroner.

6 eggehviter
1/2 kg sukker
350 g kokos
1/2 ts vaniljesukker

Stekes 175-180* i ca 15 minutter
 
Bland eggehviter og sukker i en bolle, sett den i vannbad og pisk.
Men ikke fortvil om du som jeg ikke har håndmikser,
(dersom du har håndmikser pisker du bare over vannbad til du har stiv marengs.)
 
Pisk til sukkeret har smletet og blandingen er blitt varm,
hell den så raskt over i majoren, (eller kjøkkenmaskinen din)
pisk så stiv marengs, og du sparer deg for en stiv arm i morgen.
Gu` som eg elsker Majoren min!!
Du kan faktisk høre når blandingen begynner å bli ferdig,
det kommer en «fløff fløff» lyd og vips, stiv som marengs!
 
Vend inn kokos og vaniljesukker, (jeg brukte vanilla bean, (knust vaniljestang)
men her kan vanlig vaniljesukker brukes.
Sett på plate med to barneskjeer.

Stek 175′ i ca 15 minutter.
Avkjøles på rist,
putt de i boks når de er absolutt helt kalde,
og før noen har spist opp alle sammen….

Jeg laget halv porsjon,
skal tro om jeg ikke må lage en porsjon til…..

Helt ufattelig gode!!

Men pass på, skumle snømenn kan gå til angrep for å få fatt i en av disse…..

 

Please follow and like us:

3 hendelser på “Kokosmakroner. Lette som snø.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.