Av og til oppdager jeg at mine beste oppskrifter ikke er ført over her til min nye blogg.
Som i dag, da noen ville ha oppskrift på den fantastiske kyllingsuppen.
Men her kommer den,
servert i festlig lag,
og brukt igjen av dem den ble servert til.
Da vet du den er god da!
Kremet kyllingsuppe med god smak!
400 g kyllingfilèt
1 ts karri (curry)
1/2-1 ts kajennepepper
salt og pepper
litt hvetemel / eller maizenna + vann
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
(gjerne litt orange paprika og)
1/4 purre (mer om ønskelig)
7,5 dl vann + 2 buljongterninger/ hjemmelaget høns/kylling-kraft.
1 dl hvitvin/eplejus
1 beger creme fraiche
Litt fløte (1/2-1 dl
Skjær kylling i små biter, brun dem i olje, krydre med karri, kajennepepper , salt og pepper.
Stek litt og litt, legg til side, strø over litt hvetemel. (1-1,5 ss)
(Eller for en glutenfri variant, jevn kraften med 1 ts maizenna og litt vann)
Stek paprika og purre, skåret i små biter, til de blir blank. Legg til side.
Varm opp kraft/buljong, creme fraiche, fløte og eplejus/hvitvin, la småkoke ca 10 minutter.
Ha i paprika og kok videre 5 minutter.
Ha i kyllingen og la suppen trekke til kyllingen er gjennomtrukket.
(5-10 minutter, kommer an på hvor mye du har stekt kyllingen)
Server, gjerne med et godt focacciabrød til!
Kremet, mektig suppe!
Som garantert blir satt pris på!
#kyllingsuppe #oppskrift