Årets kake til Gubben ble en rik sjokoladekake,
med frisk bringebærsaus og lakris til.
Ikke den enkleste kaken å få et pent bilde av,
jeg innrømmer det!
Men god var den. Mektig god!
Oppskriften fant jeg på NRK
Sjokoladekake med bringebær og lakris.
200 g kokesjokolade, mørk
200 g smør
200 g sukker
5 egg
Bringebær
Lakrissirup (kan sløyfes)
Smelt sjokolade og smør over vannbad.
Dette tar litt tid, ikke ha så sterk varme at vannet i kjelen spruter.
Rør forsiktig sammen og la det avkjøle litt.
Skill eggene.
Bland 100 g sukker med eggeplommene og pisk dette sammen for hånd
Pisk eggehvitene i maskin, tilsett litt og litt av resterende 100g sukker ,
og pisk videre til glansfull marengs.
Rør eggeplommeblandingen inn i sjokoladeblandingen.
Vend så inn marengsen med en slikkepott.
Kle en 20″ form med bakepapir i bunnen.
Hell 3/4 av røren i formen.
La resten av røren stå i romtemperatur
Stek kaken ca 30 minutter på 175*
Avkjøl på rist til den er helt kald.
Kaken vil falle sammen.
Hell resten av kakerøren opp i kaken og sett i kjøleskap minst 2-3 timer så den får satt seg.
Bruk ferske bringebær på kaken som pynt,
og for å friske opp så det ikke blir for søtt.
Har du ikke ferske, bruk frosne og lag en coulis.
Tine bringebær, press dem gjennom et dørslag for å få fjerne steinene.
Mos sammen med sukker og litt frysepulver for litt tykkere konsistens.
Smak til med mer sukker, og litt sitron.
Husk kaken er søt, bringebærene skal være det syrlige innslaget som letter smaken.
Server kaken med striper av bringebær/ferske bringebær, og striper av lakrissaus om ønskelig.
Resten av coulis serveres i flaske på bordet så hver og en kan forsyne seg med mer saus.
En god kake som kan brukes til dessert nyttårsaften,
med et glass boblende bobler til!
#sjokoladekake #glutenfri
Du lager SÅÅÅ mye fine og gode kaker 🙂 Du burde ha eget kakebakeri 🙂
Takk min venn <3
dette hørtes ut som en stor deilig marengs :=) fin var den også