Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Den siste reise. | MinMatgaleVerden

Den siste reise.

Han for avgårde i går,
min far, vår far, min mors beste venn.
Han slapp taket i masten på båten rundt knivskjelodden,
han slapp taket i livet,
han for,
kanskje mot nord,
og nå har han fred.

Vi satt der rundt han.
Robert på gitar.
Min mor strøk han over pannen.

Og så sang vi:

Å eg veit meg eit land
Langt der oppe mot Nord
Med ei lysande strand
mellom høgfjell og fjord
Der eg gjerne er gjest
der mitt hjarta er fest
med dei finaste, finaste band

Å eg minnes
Å eg minnes
Å eg minnes så vel dette land
Å eg minnes
Å eg minnes 
Å eg minnes så vel dette land

Da åpnet pappa øynene halvveis.
Han ble våt i øyekroken,
og mamma tørket en tåre bort fra hans øye.

Haken falt litt, det ble stille.

Vi ble og stille, så på han.
Men så kom det et lite pust, litt bevegelse.

«Vi synger den en gang til»

Og midt i refrenget,

Å eg minnest…

Falt haken enda mer,
det ble stille,
han sluttet å puste.

Han for.

Å eg minnest!

En fin og verdig utgang.
En tårevåt vemodig avskjed.
Han gikk i sang.
Han har fred.

Og vi sitter igjen med minnene.
Alle de gode minnene.

Fra vår far,
fra den beste venn.

Å vi minnest.

36 hendelser på “Den siste reise.”

 1. Begynte nesten å gråte jeg nå…så rørende og fint innlegg , og trist når noen man er glad i ikke er mer … Da er det godt med koselige bilder og fine minner ..Kondolerer og klem til deg og dine <3

 2. Dette er forferdelig trist,men for en nydelig avskjed tross alt. Og sorg er den siste gave vi gir dem vi elsker. Jo større sorg jo større kjærlighet. Din fine far , din venn, og en viktig del av familien er borte. Men de forsvinner aldri så lenge vi snakker om dem og bærer dem i hjertene våre -til vi møtes igjen. For vi møtes jo igjen, noe annet ville være helt ulogisk i min verden <3 Masse gode tanker til deg og familien din i denne tiden <3 <3 <3

 3. Du skriver så inderlig godt Kjersti ? Ble litt vanskelig å dunkelt å lese ? En verdig å fin avslutning på et godt liv . Nå blir det alle de gode minnene vi må klamre oss fast til ? å de har vi mange av ? Minnes han som en fantastisk onkel ? Bestandig noe artig på lur , snill omtenksom å ellers alt det som ett godt menneske trenger for å bli elsket av andre ? min onkel Reidar ?

 4. Kondolerer så mye <3 og stor god klæm til deg. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte når først stunden kom, vakkert og rått på en gang <3 <3 <3

 5. Undis Reinholdtsen

  Tårene renner når jeg leser dette. Har så mange gode minner fra oppveksten og de tre flotte onklene mine. Onkel Reidar hadde bestandig et smil på lur og en spøkefull kommentar. Husker hvor jeg savnet dem da de reiste til Bergen. Tenker masse på dere nu❤️

 6. Det beste er at hans siste ferd ikke var alene, men sammen med dem han var glad i. Uendelig trist, men en nydelig måte å følge ham på ♥
  kondolerer ♥
  Gode klemmer i denne tunge tiden ♥

 7. Kondolerer, Kjerst <3 For en fin avslutning på livet dere ga ham. Det må ha vært utrolig trist, men kanskje godt også og kunne gi ham en fin og verdig slutt. Minnene lever evig. Ta vare på hverandre i tiden som kommer <3

 8. Samtidig som det er trist, så virket det så fint å verdig. Jeg fikk klump i halsen, og tårer i øyekroken ❤️ Sender deg og dine mange varme tanker ❤️

 9. Kjære gode fine venninnen min <3 Jeg har tenkt masse på deg i dag. Jeg synes dere fikk en så fin avslutning med han, tross alt. Det betyr så mye å få ta et så fint farvel. Du vil huske det. Ta godt vare på hverandre nå alle sammen. Sorg er vondt og slitsomt, men det å være sammen er godt midt i det hele. Jeg sender over en stor klem <3

 10. En verdig avskjedshilsen nå som en innholdsrik epoke er over og som nå vandrer over til å bli mange gode minner. ?
  Flott skrevet Kjersti ? Stor klem fra Knut m/fam

 11. Kjære deg og dine. Ja jeg tenkte akkurat den tanken etter ditt forrige innlegg. Kjente meg så igjen i alt du fortalte. <3 Beklager sorgen og sender masse gode tanker mot vest 🙂 Så vakkert dere gjorde det, så nært og fredfullt. Tårene kommer lett når du beskriver det som du gjør. Blir så revet med. Klem fra meg <3 <3 <3

 12. Takk for at du delte…Så nydelig at dere sang den sangen og at han fikk det med seg før han trakk sitt siste åndedrag. Kjente at det snørte seg litt i halsen nå…Veldig vemodig og sårt, men også godt at han fikk slippe når han var så sjuk. Klem! <3

 13. kondolere,dette var rørande skrevet ,det gjør ubeskrivelig vondt og jeg lar tårene trille ,ta vare på hverandre

 14. <3 <3 <3

  Så nydelig skrevet – en vakker og verdig stund <3 Rørende <3

  Kondolerer.

  Så er minnene tilbake – gode minner <3

  klem

 15. Kondolerer til deg og dine! ❤️ Så fin en avskjed, –
  å føle kjærligheten fra familien i det en forlater verden.❤️ Klem fra meg.?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.