Kringle tangzhong med vaniljekrem og mandelfyll

Nydelig kringle.
Myk og saftig, bakt tangzhong,
holdbar og med god smak av vanilje og mandelmasse med rom.

Rom-dråpene kan du så klart droppe.
Men jeg liker smaken,
som gjør kringlen litt annerledes enn vanlig gjærbakst.

Jeg kjøper kardemommekjerner som jeg morter selv.
Dette gir en mye bedre kardemommesmak.
Har du først prøvd, vil du helst ikke tilbake….

Nydelig kringle.

Kringle tangzhong
med vaniljekrem og mandelfyll

Kok først opp, under omrøring:

200 g melk
40 g hvetemel

Avkjøl i bakebollen.

175 g melk, kald
20 g gjær
1 egg
460 g hvetemel
1 dl sukker
2 ts kardemomme
en klype salt
75 g smør, i terninger

Når den kokte deigen har avkjølt,
ha i resten av ingrediensene utenom smøret.
La maskinen kna deigen godt, middels fart.
Etter ca 15-20 minutter ha i smøret i terninger.
Elte videre ca 10-15 min.
Skru farten opp de siste minuttene.
Deigen skal såvidt slippe bollen.
Ta gjerne glutentest. Strekk forsiktig i en liten del av deigen,
den skal være glansfull og seig.
Heve deigen til dobbelt, tildekket med plast og kjøkkenhåndkle.

Fyll:

1/2 pk kakefyll med vaniljesmak
(Eller enda bedre: 1/2 porsjon vaniljekrem)

Mandelfyll:

100 g kransekakemasse
100 g melis
1 eggehvite (ta vare på plommen og bruk den til pensling)
1-3 dråper romessens
Eventuelt noen dråper vann .

(Her kan du bruke malte mandler istedenfor kransekakemasse,
bruk da to eggehviter)

Mos sammen melis og kransekake i en foodprocessor.
Tilsette eggehvite og romessens/vann

Kjevle deigen til et rektangel.
Smør på vaniljekrem og mandelmasse
Rull sammen og legg på plate med skjøten ned.

Klipp snitt i kransen hele veien rundt.


Etterheve 40 minutter tildekket.

Bland eggeplommen med litt vann.
Pensle kransen forsiktig.
Dryss på litt perlesukker
(Eller lag melisglasur og pynt når den er kald)

Sett ovnen på 220*
Sett kransen inn i varm ovn,
senk gradene til 200* og stek ca 25 minutter midt i ovnen.

Avkjøl på rist.

Please follow and like us:

3 hendelser på “Kringle tangzhong med vaniljekrem og mandelfyll”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.