Enda en oppskrift fra min gamle blogg,
anno 2011.
Denne laget jeg igjen her hin dagen, og den VAR så god!
Jeg strødde litt ekstra präst-ost på toppen,
og sammen med gressløk brukte jeg en bunt ramsløk.
Buttermilk Biscuits with Goat Cheese and Chives.
Hvem skulle trodd at Gubben og Guttene skulle gafle innpå geitost på denne måten…
Disse ble nemlig veldig gode,
UTEN at det ble for sterk geitostsmak, for deg som er redd for det.
Gubben og Guttene spiste med stor apetitt,
og ble litt lang i masken da jeg sa det var geitost scones….
Sprø utenpå og myke inne……
med god smak.
Perfekt til potetsuppe!
Disse må du prøve,
kjappe og enkle!
GeitostScones
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts sukker
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
50 g smør, kaldt!
1/2 dl hakket gressløk (eller ramsløk/begge deler)
125 g geitost, snøfrisk, (et beger)
1,2 dl kulturmelk
Litt ekstra mel til utbaking.
Bland alle de tørre ingrediensene i en skål. Skjær det kalde smøret i terninger,
Og smuldre smøret i melet. (Nå bruker jeg selvsagt foodprocessor til hele prossessen)
Bland så i hakket ramsløk, gressløk og ost.
Her må du gjerne bruke en gaffel for å jobbe den inn,eller bruke hendene her og!
Ha over surmelken, og rør raskt sammen. Deigen blir klissete,
ha litt mer mel på før du skraper den ned på godt melet bakebord!
Klem den utover med melete hender til en runding. Den kan godt være litt tykkere enn min om du ønsker.
Ta en deigskrape eller en melet kniv og del i åtte biter.
Legg bitene på bakeplate med papir, og pensle de med litt ekstra surmelk.
Stekes på 200* i 20 minutter, til de er lysebrune.
Serveres til suppe eller salat.
Gjerne til denne gode Potetsuppen med bacon
Eller spis dem som de er…….